Domov

Šport

29 novembra 2018 Šport


Na finalnem turnirju prve slovenske judo lige v Slovenski Bistrici so nastopile štiri najboljše ekipe iz ligaškega tekmovanja. V polfinalu je Judo klub Bežigrad    katerega član je tudi Adrian Gomboc iz Rakičana premagal  Acron iz Slovenj Gradca s 4:3.  V finalu sta se pomerila Bežigrad in Impol iz Slovenske Bistrice.  Adrian Gomboc  je namesto v svoji  kategoriji do 66 kg nastopil v kategoriji do 81 kg in premagal Igorja Podpariča. Kljub zmagi Gomboca  je bil Impol iz Slovenske Bistrice boljši in si je z zmago 4:3 priboril naslov moštvenega državnega prvaka za leto 2018. V ligaškem delu tekmovanja je Judo klub Partizan Ljutomer zasedel šesto mesto med devetimi ekipami.

Končan je bil jesenski del tekmovanja v državnih kegljaških ligah. V prvi B ligi v moški in ženski konkurenci nastopata tudi ekipi Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote. V moški konkurenci je v prvi B ligi jesenski prvak  ekipa Ograjce iz Ljubljane z 18.točkami,  Kegljaški klub Radenska je četrti, zbral pa je 11 točk. V ženski konkurenci je jesenska prvakinja Adria iz Ankarana z 12.točkami, kegljavke Radenske pa so na petem mestu zbrale 10 točk.

Na drugem turnirju druge državne lige severovzhod v streljanju z zračno pištolo se  je v Kidričevem  med pomurskimi strelci na 10. mesto uvrstil Tomi Vrečič iz Športno strelskega društva Murska Sobota, ki je zadel 354 krogov. Soboška strelska ekipa v postavi Simon Serdt, Matej Plahut in Tomi Vrečič  je s 1018.krogi zasedla šesto mesto.

V 3. kolu lendavske medobčinske  pikado lige so igrali takole: Bar Lero Petišovci – Kvatro gal Dolina 8:9, Bar Matko Kapca – Bar ekstra Petišovci 12:4, West Pince – Boom bar Gaberje 9:7, Kvatro gal II Dolina – Retro plus Lendava 12:3 , ekipa Retro caffe Lendava je bila prosta.  Na lestvici vodi Bar Matko z 9.točkami, četrto kolo bo na programu v ponedeljek 3.decembra.

Puconska športna zveza bo v soboto prvega decembra  ob 9.uri  v zeleni dvorani v Puconcih pripravila turnir v dvoranskem nogometu za zavode in podjetja iz območja Občine Puconci. Skupno bo v dveh skupinah  sodelovalo šest ekip, finale pa načrtujejo v Puconcih v soboto okrog 14.ure.