Domov

Šport

3 decembra 2018 Šport


Na državnem prvenstvu v ciklokrosu  v Cerknici so  med 105 kolesarji tekmovali tudi tekmovalci obeh pomurskih kolesarskih klubov. Najbolje se je med člani v kategoriji masters  II  odrezal Dušan Hajdinjak iz Športnega društva Team turbo Tropovci, ki je osvojil naslov državnega prvaka. V isti kategoriji je Uroš Šešek zasedel 18. mesto. Med mlajšimi mladinci  se je Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci uvrstil na šesto mesto.  Med masterji I pa se je Klemen Polajner iz Športnega društva Team turbo Tropovci uvrstil na 22. mesto.

Na   teniškem turnirju v Širokem Brijegu  v Bosni in Hercegovini je na turnirju evropskega ranga  12 letni Žiga Švec iz Lemerja, član Teniškega kluba Murska Sobota zmagal v posamični konkurenci. V finalu je Švec premagal  Britanca Aleksandra Daskalovića s 5:7, 6:4 in 7:5.  V igri dvojic je Žiga Švec s Kranjčanom   Luko Videnovićem v finalu izgubil proti ruski dvojici  Klimu in Makarju Krivoščenku s 6:3, 5:7 in 5:10 ter zasedel drugo mesto. Žiga je v letu 2018 osvojil naslov  zimskega državnega  prvaka, na poletnem mastersu pa je bil finalisti med 12 letniki. Prihodnje leto bo Žiga Švec nastopal v starostni kategoriji U – 14.

V Gančanih  je na 10. strelskem tekmovanju s standardno zračno puško sodelovalo 43 strelcev in strelk. V članski konkurenci je zmagal Dušan Ziško  iz  tišinskega društva s 617,1 krogom, drugi je bil Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani s 614,6.krogi in tretji lanski zmagovalec Samo Zelko iz tišinskega društva s 611,7.krogi. Med članicami je zmagala Urška Kuharič iz Ormoža s 618,9.krogi, druga je bila Melisa Žalik iz tišinskega društva   s 613,3. krogi in tretja Sandra Kaučič iz Ljutomera s 604,8.krogi. Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Kolomana Flisarja s Tišine v postavi: Melisa Žalik, Dušan Ziško in Samo Zelko. Na drugo mesto so se uvrstili Gančani  v postavi: Mitja in Tamara Černi in  Denis Verbančič, tretji  so bili Turniščani v postavi: Tadej Žalik, Leon Režonja in Uroš Maučec.

Na 3. Miklavževem mini pokalu v streljanju z zračno puško  so v Juršincih  mladi člani Športno strelskega društva Murska Sobota osvojili dve odličji. Posamično je med mlajšimi pionirji zmagal Mišo Hari, ki je zadel 182 krogov, Radgončan Niko Karba se je uvrstil v tej kategoriji na 11. mesto. Med mlajšimi pionirkami je bila tretja Kimi Svetanić Kepe, ki je zadela 162 krogov, na peto mesto pa seje uvrstila Stela Kovač obe iz soboškega športno strelskega društva.

Drugi dan tradicionalnega turnirja v dvoranskem nogometu Apače 2013 so največje presenečenje pripravila dekleta Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci, ki so v starostni skupini U – 13 zasedla prvo mesto. V tekmi za prvo mesto so Beltinčanke premagala nogometaše Aluminija s 3:2. V tekmi za tretje mesto pa je bilo Apače boljše od Veržeja z 2:1. V starostni skupini U -9 pa je zmaga Maribor,ki je bil v finalu  boljši od Miklavža s 4:2. V tekmi za tretje mesto pa je Nogometna šola Galič iz Maribora premagala Apače z 1:0. V dveh dneh je v Apačah sodelovalo okrog 460 mladih nogometašev.