Domov

Šport

6 decembra 2018 Šport


Na prvem karate turnirju Kofukan lige v Ljutomeru so izjemen uspeh dosegli ljutomerski karateisti, ki so med tekmovalci iz Hrvaške in Slovenije osvojili  14 prvih mest.  Taja Plohl je v posamični konkurenci bila trikrat med zmagovalci. Vela Rauter Hannah je zmagala v dveh kategorijah, Nuša Janžekovič je bila zmagovalka štirikrat podobno kot Tija Janžekovič, Nick Škoflanc pa  je osvojil eno posamično  prvo mesto. V moštvenih katah je zmagala I. ekipa Ljutomera v postavi: Taja Plohl, Vella Rauter Hannah in Nuša Janžekovič, enkrat  je bila moštvena zmagovalka tudi II. ekipa Ljutomera v postavi:  Nuša in Tija Janžekovič in Nick Škoflanc.

Na drugem turnirju zimske teniške lige v Radencih  je v prvi skupini zmagal Gorazd Kozic, ki je bil v finalu boljši od Danija Straha s 7:4. V dvoboju za tretje mesto je Vitja Podlesek premagal Danija Ivanjšiča s 6:3. V  drugi skupini je zmagal  Beno Klemenčič, drugi je bil  Robi Kolar in tretji Nejc Domjan.

V 4. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Kvatro Gal Dolina . Bar Matko Kapca 9:7, Retro Caffe Lendava- Bar Lero Petišovci 10:6, Bar ekstra Petišovci – West Pince 6:10 in Boom bar  Gaberje – Kvatro gal II Dolina 7:9. Na lestvici med 9.ekipami  zdaj vodi Pikado klub West Pince z 10.točkami, drugi je Bar Matko iz Kapce, ki ima 9 točk in tretji Kvatro Gal iz Doline z 8.točkami. 5. kolo bo na programu v ponedeljek 10. decembra.

Športna zveza Murska Sobota in Namiznoteniški klub Sobota sta pripravila prvi namiznoteniški turnir  v posamični konkurenci. Zmagal je  Boris Žagar, drugi je bil Mitja Županek,  tretji Luka Šantavec in četrti Ivan Trplan.  Skupno je sodelovalo 16 igralcev.  V ponedeljek  10. .decembra ob 18.uri  bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti prvi namiznoteniški turnir  v  ligaški moštveni konkurenci. Za ekipo  lahko nastopajo trije tekmovalci za ligaško tekmovanje pa je veliko zanimanje.

Speedway team Lendava bo danes ob  17.30 pripravil v hotelu Cubis nekdanjem hotelu Elizabeta  v Lendavi slovesnost ob 40 letnici delovanja Športnega društva Speedway team Lendava. Lendavski spidvejisti imajo za sabo izjemno bogato zgodovino saj so pripravil kar 11 zlatih čelad, bili so organizatorjih dveh evropskih prvenstev  in številnih drugih mednarodnih tekmovanj v spidveju na stadionu v Petišovcih. Danes bodo na slovesnosti v Lendavi  podelili tudi  25 priznanj posameznikom in organizacijam za njihove prispevek pri delovanju spidveja v Lendavi.