Domov

Šport

7 decembra 2018 Šport


V 5. kolu ekstra slovenske košarkarske lige za članice so košarkarice Pomurja iz Murske Sobote gostovale na Jesenicah in premagale ekipo Kranjske Gore – Jesenice  z rezultatom 67:34.  Gostiteljice so bile enakovredne Pomurkam le v prvi četrtini, ko je bil izid 16:16 v preostalih četrtinah pa so bile boljše Pomurke.  Za  Pomurje so največ točk k zmagi prispevale Simona Kuzma 24, Kiara Marinič 10, Alja Samec 8 in Mia Žekš 8 točk. Pri gostiteljicah se je odlikovala Sabina Felc z 12.točkami. Naslednjo tekmo bodo igralke Pomurja igrale 13. januarja v Murski Soboti proti novomeški Krki.

V  4.kolu v  drugi  ptujski amaterski košarkarski ligi  Parkl je Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote  pred domačimi gledalci premagalo Adeco Oldstars  iz Maribora  z rezultatom 67:50. Za ekipo None so največ točk k zmagi prispevali:  Juraj Bilić 19,Zdenko Bilić 16, David Otopal in Gregor Ficko po 9 in Igor Žigo 8 točk, pri Mariborčanih  se je odlikoval Luka Horvat s 14.točkami.  V petem kolu bodo košarkarji None jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostili košarkarje Miklavža.

V  vnaprej odigrani  odbojkarski tekmi 9. kola v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane je ACH Volley iz Ljubljane v gosteh premagal Šoštanj Topolšico z rezultatom 3:0. Za aktualne državne prvake odbojkarje ACH Volleya je igral tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote in k zmagi svoje sedanje  ekipe prispeval 12 točk.

V Lendavi so sinoči  s posebno slovesnostjo zaznamovali 40 let delovanja spidveja  na stadionu v Petišovcih. O zgodovini društva je govoril predsednik  Športnega društva Speedway team Lendava Andrej Matjašec, prvič pa je vse udeležence  javno pozdravil  novi lendavski župan Janez Magyar, ki je tudi v prihodnje obljubil lendavskemu spidveju vso podporo. Na slovesnosti so podelili številna priznanja , za izredne zasluge pa so jih  med drugimi  dobili za naslove državnih prvakov v zgodovini kluba: Štefan Kekec, Artur Horvat, Čaba Lazar in za pokali naslov Franc Jaušovec. Posebno priznanje je dobil tudi prvi predsednik društva Viktor Ketler.  Za 40 let članstva pa so dobili priznanja: Ludvik Biro, Štefan Bot in Milan Krampač. Več o lendavskem spidveju bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.