Domov

Šport

11 decembra 2018 Šport


V 18. kolu poljske ekstra nogometne lige  sta Korona in Plock igrala 2:2. Za Korono je celo tekmo igral tudi Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici  je ekipa Plocka na 11. mestu z 19.točkami, Korona pa je na 5.  mestu z 29.točkami.

V zadnjem 17. jesenskem kolu  ruske premier lige je moskovski Dinamo premagal ekipo Urala iz Jakaterinburga s 4:0. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Zenit iz Peterburga s 34.  točkami,   Ural z Gregorjem Balažicem iz Murske Sobote je končal jesenski del prvenstva  na 9.mestu z 22.točkami. Dinamo je na 12. mestu zbral 20 točk. Spomladanski del prvenstva se bo v ruski premier ligi nadaljeval tretjega marca.

V  6. kolu vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Pikado klub Slavček Gornji Slaveči – Dado Serdica 12:5, Top Gun Kiraly Grlava –Kava bar Vila Ptuj   10:7, Gabrijelov barček Vučja vas –  Top Gun Gorjak  Grlava 9:8 in Picolo bar Melinci – Friend’steam Sveti Jurij na Goričkem  13:4. Na lestvici vodi Top Gun Kiraly Grlava s 15.točkami, drugi pa je Gabrijelov barček iz Vučje vasi s 14.točkami.  Naslednje,7. , kolo bo 14.decembra.

Na 3. turnirju 3. državne članske lige severovzhod v streljanju s standardno zračno puško je v Črenšovcih  med 12. ekipami  zmagalo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika  v postavi: Mate Kurucz, Lena Bakan Uriskin  Laura Podgoršek pred Tišinčani v postavi:  Primož Banfi, Iztok Rebrica inLina Miholič, tretji pa je bil Kovinar iz Ormoža. V posamični konkurenci je zmagal Mate Kurucz  iz Dobrovnika s 405,5. krogi pred Majo Tkalec iz Lendave  s 403,9.krogi tretji  je bil Primož Banfi s Tišine s 403,6.krogi.

Na območnem rokometnem turnirju  za starejše dečke osnovnih šol v Murski Soboti so  zmagali rokometaši Gornje  Radgone pred Osnovno šolo Ivana Cankarja iz Ljutomera tretja je bila Osnovna šola I Murska Sobota  in četrta Osnovna šola Črenšovci.  Najboljši igralec je bil Aljaž Breznik iz Gornje Radgone, strelec Rok Hošpel iz Ljutomera in vratar Nick Peterka iz Gornje Radgone. V četrtfinale  so se uvrstili Radgončani. Jutri ob 19.uri bo v Murski Soboti tekma 1/16 finale slovenskega članskega  rokometnega pokala med Pomurjem prvoligaško ekipo Kopra, ki je  peta na prvoligaški lestvici.

V 5.kolu pomurske košarkarske  lige sta bili odigrani samo dve srečanji. Športno društvo Murska Sobota je v gosteh premagalo Košarkarski klub Ljutomer z rezultatom  64:57. Za soboške košarkarje je  Uroš Pavel zadel 18 točk,pri Ljutomerčanih   se je odlikoval Aleš Preglej s 13.točkami.Košarkarsko društvo Ljutomer  je v gosteh premagalo Tropicano iz Bistrice  s 74:51.Za Ljutomerčane je Matej Nemec zadel  28 točk; pri Tropicanu Bistrica  je Dejan Balažic zadel 13 točk. Tretja tekma med ekipo Lindau iz Lendave in  Sistemorgom Beltinci bo na programu  6.januarja v Lendavi. Po nepopolnem 5. kolu vodijo igralci Košarkarskega društva Ljutomer z 9.točkami, s tekmo manj pa sledita Sistemorg Beltinci z 8.točkami in Lindau s 7.točkami.