V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

17 marca 2017 Šport


Erik Janža  iz Puževec , ki je v  slovenski nogometni  ligi igral za Muro, Domžale  in Maribor je uspešno zaigral tudi za češko prvoligaško ekipo Viktorije iz Plzna. V njegovem prvem nastopu  je Viktorija  v zaostalem srečanju prve češke  nogometne  lige proti ekipi  Bohemians iz Prage  zmagala z rezultatom 1:0. Janža je igral za Viktorijo  vseh 90 minut. Na  češki  prvoligaški lestvici  vodi  Slavija iz Prage, Viktorija pa je na drugem mestu.

Selektor slovenske nogometne reprezentance U – 17 Agron Šalja je  predstavil 18 reprezentantov, ki bodo od  četrtka  23. marca do torka  28. marca v Bosni in Hercegovini  zastopali slovenske barve v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Med izbranci selektorja Šalje je tudi  Žan Kolmanič iz Veržeja, ki zdaj igra za kadetsko nogometno ekipo Maribora.  Prvo tekmo bo slovenska reprezentanca igrala  v četrtek 23. marca v Bijeljini proti reprezentanci Bosne in Hercegovine.

V  5. kolu končnice tekmovanja v  3. slovenski košarkarski ligi, vzhod  so igralci Radenske Creativa v Murski Soboti  premagali ekipo Calcita iz Kamnika z rezultatom 82:79. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Niko Bačvič 27, Tilen Kukel 24, Jure Bilič 13 , Marko Kukel 7 in Nejc Juteršnik 5 točk. Pri Calcitu se je odlikoval Klemen Balažic, ki je dosegel 20 točk. Trenutno so košarkarji Radenske Creativa na prvem mestu v skupini za končnico tekmovanja, naslednjo tekmo bodo igrali v petek 24. marca v Murski Soboti proti ekipi Slovenske Bistrice.

V 13. kolu slovenske vzhodne »C« lige v elektronskem pikadu je vodilni Alibi bar iz Ljutomera  premagal  Bar bazo Bad girls iz Logarovec z rezultatom 15:2. Drugi na lestvici  Pinocchio iz Ivanjkovec je bil boljši od Snajperjev iz Sodincev s 15:2 tretji Ozon iz Sodincev pa je premagal Pltvico z 11:6. V preostalem srečanju je Pikado klub  Grabe premagal Top Gun Elrad iz Grlave z rezultatom 9:8.

Nocoj  ob 19.30 bo  vaško gasilskem domu v Moravskih Toplicah Hokejski klub Moravske Toplice, ki je lani praznoval 20 letnico delovanja,  pripravil redno letno skupščino z oceno lanskega dela in sprejemom programa aktivnosti v letu 2017. Zanimivost skupščine  je, da bodo po uradnem delu pripravili tečaj temeljnih postopkov oživljanja in uporabe avtomatskega zunanjega defibrilatorja, kar je edinstven primer med športnimi društvi v naši pokrajini.