V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport

12 decembra 2018 Šport


Na 39. tradicionalnem novoletnem turnirju v Celju je nastopilo 281 judoistov iz 40 klubov iz devetih držav, organizatorski klub  Ivo Reya iz Celja  je sočasno pripravil tudi tekmovanje mladincev in mladink  za pokal domačega judo kluba. Na novoletnem turnirju so imeli precej uspeha pomurski judoisti. Med mlajšimi kadetinjami je zmagala v svoji težnostni kategoriji Sara Vrbančič iz Partizana Ljutomer, druga pa je bil Kaja Baler iz Judo kluba Beltinci.  Pri mlajših kadetih je bil drugi v svoji kategoriji Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava tretja pasta bila Blaž Küplen iz Murske Sobote  in Rok Škrbenta iz ljutomerskega Partizana. Med mlajšimi deklicami je bila zmagovalka v kategoriji Nela Gerič , drugo mesto pa si je priborila Tinaja Maučec obe iz Judo kluba Lendava. V kategoriji mlajših dečkov sta bila zmagovalca: Gabrijel Lipič iz Beltinec in Klemen Vinkovič iz Murske Sobote,tretji mesti   sta si priborila Gašper Žerdin in Gal Čelešoba iz Judo kluba Lendava.

Na  posebnem  tekmovanju judoistov za pokal Judo kluba Ivo Reya v Celju  je sodelovalo 44 judoistov iz 15 klubov.  Med mladinci je  v svoji težnostni kategoriji zmagal Blaž Emeršič  drugi pa je bil Gabrijel Zadravec oba iz ljutomerskega Partizana. Med mladinkami je bila druga v svoji  kategoriji Vita Kulčar iz Lendave  in tretja Maša Štuhec iz Judo kluba Križevci pri Ljutomeru.

V okviru kegljaških prireditev ob 50 letnici Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote je bilo včeraj na kegljišču Vikenda v Radencih kegljaško  tekmovanje paraplegikov.   Moštveno je zmagala ekipa Podravja iz Maribora  s 1564.podrtimi keglji pred Društvom paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Anton Simonič, Ludvik Škraban, Dušan Slana in Franc Borovnjak s 1506. podrtimi keglji. Posamično je zmagal med člani Miran Jernejšek iz Maribora s 461.podrtimi keglji pred Antonom Simoničem iz soboškega društva, ki je podrl 428 kegljev. Med ostalimi  pomurskimi paraplegiki je bil Franc Borovnjak peti, Ludvik Škraban šesti  in Dušan Slana  sedmi. Med članicami je zmagala Marija Kerec iz Maribora s 318.podrtimi keglji pred Marto Janežič iz prekmursko prleškega društva, ki je podrla 271 kegljev.

V 4. kolu prve ptujske medobčinske košarkarske lige  je Košarkarska šola Čiro iz Starš v Murski Soboti premagala Košarkarski klub Beltinci z rezultatom 76:69. Za Beltinčane so zadeli največ točk: Leon Zver 35, Blaž Frangež 10 in Simon Cőr 8 točk. V 5.kolu bodo Beltinčani v petek gostovali pri košarkarjih Ruš.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota je v treh  dneh v zeleni dvorani v Puconcih pripravila Zimski festival z naslovom, nogomet za vse, v treh starostnih kategorijah in sicer U – 7, U – 9 in U – 11.  Za festival je zanimivo, da niso uradno beležili rezultatov ob igranju  nogometa in razvrščali ekip.  Vsi udeleženci, teh je bilo 447,  so prejeli spominske medalje,  nogometne ekipe  teh je bilo 63 pa so dobile nogometne žoge. Skupno so mladi v treh dneh igrali 27 ur nogometa.