Domov

Šport

13 decembra 2018 Šport


Strelska zveza Slovenije je v Ljubljani pripravila 38.  razglasitev najboljših strelcev po posebnem točkovanju osrednje strelske organizacije  v letu 2018. Med članicami je  petič osvojila naslov strelke leta  Živa Dvoršak in med člani je   34.osvojil najvišjo strelsko lovoriko v Sloveniji Rajmond Debevec, oba iz ljubljanske Olimpije. Med pomurskimi strelci je bil med kadeti izbran za strelca leta v Sloveniji Jure Sočič in med pionirji Timotej Plahut, oba iz Športno strelskega društva  Murska Sobota. Med člani je dobil zlato plaketo Strelske zveze Slovenije evropski strelski prvak v trapu Boštjan Maček,bronaste plakete slovenske strelske  zveze  pa  sta dobila še Jasmina in Rene Maček, vsi iz Športnega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote.  Bronaste plakete  so v Ljubljani za  rekordne dosežke dobili še: kadeti Murske Sobote v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari ter posamično med mlajšimi pionirji  Mišo Hari iz soboškega društva. Bronasto plaketo so dobile tudi mladinke Strelskega društva Ljutomer:Nuša Špindler, Antonija Kosi, Sandra Kaučič in Brina Stajnko.

V šestnajstini pokala Rokometne zveze Slovenije je  prvoligaška ekipa Kopra  2013 v Murski Soboti pričakovano premagala rokometaše Pomurja z rezultatom 36:26, ob polčasu so gostje vodili z 19:17. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Jan Osterc 10, Gregor Falež  5, Filip Bombek 4 in Boštjan Žižek Cvetko 3 zadetke. Pri Kopru 2013 sta se  strelsko izkazala s 7. zadetki: Marko Matijašević in Adam Bratkovič. Po zmagi v Murski Soboti so v nadaljnje tekmovanje rokometnega pokala uvrstili Koprčani.

V vnaprej odigrani košarkarski  tekmi 9.kola 3. slovenske košarkarske lige vzhod je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala  košarkarsko ekipo Calcita iz Kamnika z rezultatom  99:84. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Tilen Kukel in  Igor Spešić po 24, Marko Matijević 23 ter Jernej Juteršnik in Valentin Justin Tratnik po 9 točk. Pri Calcitu se je strelsko odlikoval Gregor Klobučar z 22.točkami. Na lestvici zdaj vodi Radenska Creativ iz Murske Sobote s 15.točkami, drugi je Vojnik s 13. in tretje Nazarje, ki ima  12 točk.

Zbor nogometnih trenerjev v Varaždinu je pripravil strokovno izobraževanje nogometnih trenerjev na katerem je sodelovalo 80 nogometnih trenerjev med njimi so bili tudi nogometni trenerji iz Lendave in Murske Sobote. Med udeleženci seminarja sta bila tudi podpredsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije  Zdenko Maučec in predsednik lendavske trenerske organizacije Franc Horvat Meštrović.  Trenerjiso spremljali predavanje Branka Ladjevića nogometnega  trenerja Interja  iz Zaprešića, ki je udeležencem predstavil  temo z naslovom: »Sodelovanje dveh in treh igralcev v napadu«.

Na 19. memorialu Jaka Makoterja v dvoranskem nogometu je v Ljutomeru sodelovalo 14 ekip. V tekmi za naslov prvaka so podobno kot lani zmagali nogometaši  nogometne ekipe SM team Ljutomer, ki so v finalu premagali ekipo Korektbau Velenje z rezultatom 4:0. V tekmi za tretje mesto je ekipa Trčko s Ptuja po kazenskih strelih premagala Šic bar Ljutomer s 3:2. Najboljši strelec turnirja je bila SeminOmerović in vratar Florjan Fras oba iz ekipe Korektbau Velenje, najboljši nogometaš  na memorialnem turnirju Janka Makoterja je bil Rok Mordej iz zmagovite ekipe SM teama iz Ljutomera.