V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport

14 decembra 2018 Šport


Na slavnostni prireditvi v organizaciji Športne zveze Ljubljana in Mestne občine Ljubljana so včeraj v največji slovenski mestni občini podelili priznanja za najboljše športne dosežke v letu 2018 športnikom,ki nastopajo za ljubljanske klube. Skupno so podelili priznanja  176 nagrajencem.  Najbolj žlahtno odličje  je dobil za dosežek v članski  konkurenci judoistov Adrian Gomboc, zdaj član Judo kluba Bežigrad za naslov  evropskega prvaka v  kategoriji do 66 kg, ki ga je osvojil  letos aprila v Tel Avivu. Ob Gombocu je med članicami bila v Ljubljani najboljša plesalka Lana Smolnikar , ki je zmagala  na svetovnem  plesnem prvenstvu.

V Pragi na prvem odprtem mednarodnem teniškem turnirju gluhih  športnikov  je zmagal Marino Kegl iz Murske Sobote, ki je v  finalu premagal Davida Hanudela iz Slovaške v nizih dvakrat kar s 6:0. Kegl je letos  zmagal že na četrtem mednarodnem teniškem turnirju gluhih tenisačev, ob tem  je zmagal tudi na teniških  turnirjih slišečih športnikov.  Turnir  Pragi je potekal v izjemnem okolju na Teniški akademiji, kjer je kar 15 pokritih teniških igrišč ob tenisu pa so tam  na voljo še številna druga igrišča zaostale   športne panoge.

Na štiri dnevnem tekmovanju 4. kola mednarodne First lige v streljanju z zračno pištolo je v Gradcu posamično zmagal  Miklos Tatrai iz Zalaegerszega, ki je zadel  574 krogov,  med pomurskimi strelci  se je  na 7. mesto uvrstil  Avgust Horvat iz Dobrovnika zadel  je 551 krogov, Štefan Balaško iz turniškega društva je zadel 539 krogov na 19.mestu in Tomislav Vrečič iz soboškega strelskega društva je bil 21. s 530.krogi.Moštveno je zmagal Alzas iz Čakovca s 1675.krogi, med pomurskimi ekipami je Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Tomislav Vrečič, Simon Serdtin Matej Plahut s 1528.krogi zasedlo šesto mesto. 

Na kegljaškem tekmovanju slepih in slabovidnih športnikov ob 50 letnici Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote je na kegljišču Vikenda v Radencih med članicami v kategoriji vida B l zmagala Silva Mlinarič iz soboškega društva slepih in slabovidnih, v kategoriji vida B 2 je bila tretja Marija Jurančič, v kategoriji vida B 4  je bila absolutna zmagovalka Jelka Orban vse iz soboškega medobčinskega društva slepih in slabovidnih, ki je podrla 699 kegljev.

V moški konkurenci je med pomurski tekmovalci v kegljanju v Radencih   v kategoriji vida Bl bil Drago Potočnik četrti, podobno kot Anton Topolnik v kategoriji vida B – 2 .Najbolje se je med soboškimi tekmovalci v kategoriji vida B 3 uvrstil Danilo Kreslin, ki je bil drugi, Tomaž Detelbach  pa je zasedel tretje mesto.

V 5. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu so igrali takole:  West Pince – Kvatro gal I Dolina7:9, Bar Matko Kapca – Retro Pince 11:5, Kvatro Gal II – Bar ekstra Petišovci7:9 in Retro plus Lendava- Boom bar Gaberje 6:10. Na lestvici vodi  Bar Matko iz Kapce z 12.točkami pred ekipo Kvatro gal I z 11.,  na tretjem mestu pa je West Pince, ki je zbral  10 točk.

Čeprav so te dni v mnogih okoljih na programu številni zaključki ob koncu koledarskega leta  bo nocoj ob 18.30 vroče v zeleni dvorani v Puconcih, kjer bo ženski prvoligaški odbojkarski derbi med Roto Kemo in odbojkaricami Ljutomera.