Domov

Šport

21 decembra 2018 Šport


Na Gospodarskem razstavišču  v Ljubljani je bil opravljen žreb  tekmovalnih parov polfinala Ženskega pokala Nogometne zveze Slovenije  in Pokala Slovenije  za sezono 2018/2019. V moški konkurenci bo soboška Mura v prvi tekmi 3. aprila  gostovala pri nogometaših Maribora, povratna tekma  bo v Murski Soboti 24. aprila. V drugem polfinalnem paru se bosta pomerila Aluminij in Olimpija. V ženski konkurenci bo v polfinalu samo ena tekma. Nogometašice Olimpije   bodo 17.aprila  za Bežigradom gostile Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci.

Pri nogometnih klubih v naši pokrajini so ta čas najbolj aktivne klubske uprave. Nogometaše Tromejnika iz Kuzme, ki so jesenski del prvenstva v 3. slovenski nogometni ligi vzhod  končali na skromnem  8. mesto z 10. točkami bo v spomladanskem delu prvenstva vodi  trener Bojan Malačič, ki bo  nasledil dosedanjega trenerja Franca Krančiča. V Kuzmi ta čas opravlja nalogo predsednika kluba po dolgoletnem predsednikovanju  Draga Šaferja novi predsednik Boštjan Grah. Ekipa Tromejnika  je doživela v letošnji sezoni  tretje lige številne kadrovske spremembe.

V Mariboru je bil finalni turnir državnega prvenstva v odbojki za mladince, kjer so sodelovali med štirimi najboljšimi ekipami tudi igralci soboške Panvite Pomgrada.  Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa Maribora, ki je v finalu premagala  Brezovico z rezultatom 3:1. V tekmi za tretje mesto je Šempeter premagal Panvito Pomgrad z 2:0, v polfinalu pa je bila Brezovica boljša od Panvite Pomgrada z 2:0.  Soboški mladi odbojkarji so tako na finalu državnega prvenstva zasedli nehvaležno četrto mesto.

V Murski Soboti je bil  4. božično novoletni turnir v namiznem tenisu. V posamični konkurenci je zmagal   12 letni veliki up soboškega namiznega tenisa Luka Šantavec, drugi je bil Luka Žagar tretji Zlatko Veselinović in četrti Davorin Dervarič. V dvojicah  sta bila zmagovalca Ivan Trplan in Luka Šantavec pred dvojico: Ludvik Lazar  – Rajko Grčar. Tretje do četrto mesto sta si razdelili dvojici: Davorin Lah in Leon Rituper ter Borut Miklus in Luka Žagar.

Na prvem turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju za člane  je v Puconcih  predanovski  Triglav premagal Moravske Toplice z rezultatom 8:1. Za Triglav  so dosegli zadetke: Nejc Potokar  in Mitja Džuban po tri ter Tadej Mikola in  Alen Balaž in za Moravske Toplice Matic Panič.   Lipovci so premagali  Triglav s 6:2. Za  Lipovce so dosegli zadetke:  Robi Mesarič po dva ter Franc Maučec, Boštjan Stanko,  Martin Mesarič in Petar Katovski.  Za Triglav sta zadela: Nejc Potokar in Davorin Šrkilec. V  tretji tekmi so Lipovci premagali še Moravske Toplice z 8:1. Za Lipovce sta po trikrat zadela: Petar Katovski  in Martin Mesarič ter dvakrat Boštjan Stanko; za Moravske Toplice je dosegel častni zadetek: Srečko Dragojlović. Drugi turnir državnega prvenstva bo na programu 13. januarja znova v Puconcih.