V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

22 decembra 2018 Šport


Na zadnji letošnji  odprti lokostrelski tekmi za dvoranski pokal so v Kamniku med 221 lokostrelci iz 30 društev  bili uspešni tudi lendavski lokostrelci. V članski konkurenci je z instinktivnim lokom  zmagal Kristijan Horvat, ki je zadel  530 krogov. Med člani se je z dolgim lokom Jožef Hozjan s 473.krogi uvrstil na tretje mesto. Med veterani je bil z dolgim lomom Tomaž Flisar  peti. V kadetski konkurenci je z ukrivljenim lokom Niko Horvat zadel 533 krogov kar je bilo dovolj za nehvaležno četrto mesto.  Med Ljutomerčani je  bil s sestavljenim lokom Marjan Kokol med veterani uvrščen na deveto mesto. Lokostrelska zveza Slovenije pa je že sprejela tudi okviru koledar prireditev po katerem bo prva lokostrelska tekma v Pomurju  5. maja v Lendavi.

V Ljubljani je bil zadnji letošnji turnir v točkovanju za državno prvenstvo v taekwondoju na katerem je v kategoriji do 80 kg znova zmagal Lendavčan Beno Misja.  V finalni borbi je Misja premagal s knockautom Jana Rihterja iz Taekwondo kluba Tatami iz Ljubljane. Na poti do finalnega dvoboja je Beno Misja premagal Nemanjo Milovića iz Ljubljane in Žigo Žagarja iz Litije.

V zaostalem srečanju  9.kola v 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za članice je II. ekipa Prevalj  premagala Muranio iz Lendave z rezultatom  3:1.  Po prvem delu tekmovanja  vodi na lestvici Črna s 24.točkami, Murania iz Lendave je na šestem mestu zbrala 9 točk. Prvenstvo bodo odbojkarice nadaljevale z 10.kolom 26. januarja ,ko bo Murania v Lendavi gostila odbojkarice Karvoley Kostmana iz Slovenj Gradca.

Sočasno z državnim prvenstvom članov in članic v dvoranskem hokeju so v Puconcih prvi turnir odigrali tudi mladi hokejisti.  Med 10 letniki je I. ekipa Lipovec premagala II. ekipo Lipovec z 10:0, I. ekipa Lipovec je bila boljša od Moravskih Toplic s 6:0.  V tretji tekmi so Moravske Toplice premagale II. ekipo Lipovec s 6:0.  V starostni kategoriji U – 13 je I. ekipa Lipovec premagala predanovski Triglav z 10:0,  Moravske Toplice  s 6:1 in II. ekipo Lipovec s 4:1. Moravske Toplice so  med 13 letniki  premagale II. ekipo Lipovec s 6:2 in predanovski Triglav z 11:0. Na turnirju so brez zmage ostali 13 letniki predanovskega Triglava.  Naslednji turnir državnega prvenstva bo 13.januarja.

Na strelišču v Murski Soboti se je včeraj začel 3. turnir regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško.  Po prvem dnevu tekmovanja vodi posamično Mirko Tenšek iz  Strelskega  društva Janka Jurkoviča od Svetega Jurija  s 372.krogi, drugi je Milan Svetec iz Gornje Radgone s 371.krogi in tretji Patrik Farkaš iz Bakovec s 370.krogi. Moštveno vodijo med 12. ekipami člani Strelskega društva Janka Jurkoviča od Svetega Jurija s 1088.krogi drugi so Bakovci s 1082.krogi in tretji Ljutomer s 1075.krogi. O končnih rezultatih tretjega turnirja bomo poročali jutri.