Domov

Šport

31 decembra 2018 Šport


V Mariboru je bilo končano tridnevno  tekmovanje  v odbojki za srednjeevropski pokal reprezentanc MEVZA za dečke  rojene letnika  2012 in mlajše. Izjemen uspeh je dosegla slovenska reprezentanca pod taktirko selektorja  Iztoka Kšele, ki je premagala vse nasprotnike in zasedla prvo mesto. Za slovensko izbrano vrsto sta igrala tudi Žan Bedrač kot centralni bloker in  David Novak  kot prosti igralec iz Odbojkarskega Panvita Pomgrad  iz Murske Sobote. Mladi slovenski odbojkarji so v predtekmovanju premagali  Hrvaško, Madžarsko, Slovaško in Češke vse z rezultatom 3:0. V finalu za naslov prvaka srednjeevropskega pokala   je Slovenija  še drugič bila boljša od Češke s 3:0 v nizih s  25:10, 26:24 in 25:18. Oba pomurska odbojkarja Žan Bedrać in David Novak sta bila povabila v reprezentanco izjemno vesela še bolj pa navdušena  ob osvojitvi zlate medalje. Na tretje mesto se je uvrstila reprezentanca Madžarske.

rpt

Košarkarice Pomurja iz Murske Sobote bodo  že v petek 4. januarja tekmovalno aktivne saj bodo dekleta pod taktirko trenerja Davorina Poka zvečer ob 20.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti   v tekmi ženske ekstra lige gostile košarkarice Krke iz Novega mesta. Pomurke so trenutno na lestvici na drugem mestu, igralke Krke pa so na tretjem mestu zato se obeta izjemna košarkarska tekma.

Strelsko društvo Koloman Flisar je na Tišini pripravilo dan odprtih vrat s strelskim tekmovanjem ,ki se ga je udeležilo 29 občanov, ki so se pomerili v streljanju z zračno puško.  Moštveno je zmagala ekipa »Novak« v postavi: Nika, Aljaž in Dušan Novak z 252. krogi. Druga je bila ekipa »Što ma čas« v sestavi: Jernej Kocjan, Urška in Robert Kreft z 237.krogi tretji pa so bili Prekmurci v postavi: Julijan Hodžar, ter Iztok in Zvonko Rebrica z 232, krogi.  Posamično  je med amaterji zmagal Dušan Novak z 86.krogi, med amaterkami Nika Novak z 79. in v mešani konkurenci Aljaž Novak s 87.krogi.

V 4. kolu  2. pikado lige Goričko so igrali takole: Kobra Serdica – Black Drago Gornji Črnci 9:7, zaostalo srečanje Kobra Serdica  –  Anibus Sotina 13:3 in Tornado Krašči – Anibus Sotina 9:7. Dve tekmi 4. kola sta bili preloženi. Po nepopolnem 4. kolu na lestvici vodi Kobra iz Serdice z 12. točkami, Black Dragon Gornji Črnci in Tornado Krašči pa imata 6. točk. V petek 4.januarja ob 18.uri bo Pikado klub Kobra iz Serdice v okrepčevalnici na griču v Svetem Juriju  pripravil  4. rang turnir v elektronskem pikadu, na vrhu lestvice po treh turnirjih je Jasmin Baranja  iz Pikado kluba Black Dragon Gornji Črnci, ki je zbral 146 točk.