V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport

3 januarja 2019 Šport


Slovenska ženska hokejska reprezentanca  bod od jutri do nedelje sodelovala v hrvaški Zelini na  tradicionalnem mednarodnem turnirju v dvoranskem hokeju. Reprezentanco bo vodil Jože Črnko, za slovensko izbrano vrsto pa bodo nastopile igralke iz predanovskega Triglava in Moravskih Toplic. Kapetanka reprezentance bo po  izboru hokejistk   Lara Črnko in namestnica  Andreja Rituper.  Prvo tekmo bo slovenska reprezentanca igrala  jutri ob 16.uri proti Hrvaški in zvečer ob 21.uri še proti Madžarski.  Drugi dan turnirja   ob 16.40 se bodo  slovenske hokejistke pomerile tudi z reprezentanco Združenih držav Amerike, zadnji dan turnirja v nedeljo pa bodo igrale  še proti  mladi  ameriški reprezentanci  sestavljeni iz igralk starih do 21 let.

V Mali Nedelji se je končala serija treh novoletnih turnirjev v  namiznem tenisu. Na zadnjem turnirju je med 28. igralci zmagal Marko Kreft iz Namiznoteniškega kluba Spin Mala Nedelja ,ki je v finalu bil boljši od Damirja Fotivca iz domačega namiznoteniškega kluba z rezultatom 3:1.  Tretje mesto sta si razdelila Aleš Ploj s Cvena  in Robert Krnjak iz ptujskega namiznoteniškega kluba. V tolažilni skupini je zmagal David Štern iz Cirkovc. Skupni zmagovalec  treh novoletnih turnirjev  je Damir Fotivec z 28.točkami za njim pa sta se uvrstila Aleš Ploj s 24. tretji pa je bil Kristjan Marinič iz ljutomerskega Partizana, ki je zbral 19 točk.

V drugoligaški nogometni ekipi Nafte 1903,ki je v jesenskem delu tekmovanja zasedla  6. mesto z 29.točkami,  klubska uprava ne miruje in v Lendavi   so  že objavili prve kadrovske okrepitve. V strokovnem vodstvu bo spomladi delal kot trener za telesno pripravo  igralcev  Anže Stegne, ki prihaja iz Slovenske Bistrice. Novi trener vratarjev Nafte  bo  Aleksander Šeliga, ki prihaja iz Celja.   Prvi trener članske ekipe je v Lendavi še naprej Franc Fridl. S pripravami za spomladanski del prvenstva bo Nafta 1903 začela v Lendavi v ponedeljek 14.januarja. Med igralskimi spremembami sta doslej podaljšala pogodbi z Nafto  Žiga Živko in vratar Florijan Raduha.  A v Lendavi napovedujejo še igralske spremembe a to v času prestopnega roka.