Domov

Šport

4 januarja 2019 Šport


Na mednarodnem teniškem turnirju v Brisbanu v Avstraliji je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota v ženskih dvojicah s Čehinjo Lucie Hradecko ostala brez polfinala.  V prvem kolu  glavnega turnirja je slovensko – češka dvojica premagala dvojico Samanta Stosur in Elise Mertens s 6:4 in 6:2. V drugem kolu pa sta bili od Klepačeve in Hradecke  bili boljši Čehinji Barbara Krejcikova in Katerina Siniakova s 6:3 in 6:2.

Bowling klub Lendava je v soboškem Maksimusu pripravil tradicionalni novoletni turnir v bowlingu na katerem je sodelovalo 15 tekmovalcev.  V moški konkurenci je zmagal Sašo Kapunović s 696. podrtimi keglji, drugi je bil Marjan Časar, ki je podrl 693 kegljev na tretje mesto se je uvrstil Aleš Celec s 685.keglji, četrti je bil Dušan Radakovič s 666. keglji in peti Tibor Könye s 664. keglji. V  ženski konkurenci je zmagala  Sidonija Štampar, ki je podrla 736 kegljev, druga je bila Jožica Konye s 551. keglji in tretja Majda Kočar, ki je podrla 546 kegljev.

V  8. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Kvatro Gal I Dolina  – Boom bar Gaberje 9:7, Retro caffe Petišovci –  Retro plus Lendava 10:6, Bar Leo Petišovci – Kvatro gal II Dolina  9:8 in Bar Matko Kapca – West Pince 9:7. Na lestvici vodi I. ekipa Kvatro gala  iz Doline z 19.točkami, drugi Matko Bar  iz Kapce ima 17 točk in tretji Retro caffe iz Petišovec 14 točk. 9. kolo bo na programu v ponedeljek  7. januarja.

Nocoj ob 20.30 se ljubiteljem košarke v Murski Soboti obeta zanimiva košarkarska tekma. Košarkarice Pomurja bodo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti v tekmi košarkarske ekstra lige  gostile košarkarice Krke iz Novega mesta, ki so tretje na lestvici. Sicer pa  bodo košarkarice Pomurja  prihodnji teden 8. januarja v gosteh in 11. januarja v Murski Soboti igrale  dve tekmi slovenskega košarkarskega pokala proti košarkaricam Maribora.