Domov

Šport

6 januarja 2019 Šport


Na 13.   mednarodnem novoletnem turnirju v elektronskem pikadu v organizaciji Pikado kluba Friend’s teama od Svetega Jurija na Goričkem je sodelovalo  111 igralcev iz  Hrvaške, Avstrije in Slovenije,  med udeleženci pa  so bili tudi   igralci svetovnega ranga. V moški konkurenci posamično je zmagal Benjamin Pratnemer iz Maribora, drugi je bil Boris Krčmar iz Zagreba tretji Tomi Černenšek s Ptujske Gore in četrti Daniel Ferko od Grada, med domačimi tekmovalci je bil Ciril Flegar iz Ropoče deveti. V ženski konkurenci je zmagala Branka Krček iz Makol pred Natašo Kranjc iz Ivanjkovec  tretja je bila Rosanda Jelen iz Vidma pri Ptuju in četrta Jasmina Hartman iz Dravograda, med domačimi igralkami je bila Simona Durič iz Gerlinec deveta. V dvojicah  sta zmagala Leon Mertük iz Križevec pri Ljutomeru in Mišo Stankovič iz Gračenice na Hrvaškem, druga je bila dvojica Nikola Prepelič iz Serdice in Aleš Zadravec iz Tešanovec  in tretja : Rene Grah od Grada  in Andrej Bagari iz Kuzme. 

V 5. kolu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu je ženska odbojkarska reprezentanca Slovenije v Mariboru brez posebnih težav premagala Islandijo z rezultatom 3:0. Za slovensko reprezentanco je igrala kot prosta igralka  tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl, članica Odbojkarskega kluba Roto Kema Puconci. Največ točk za slovensko reprezentanco sta k zmagi prispevali: Darja Eržen in Tina Grudina in sicer po 9. V sredo bodo Slovenke igralke že zadnjo tekmo kvalifikacij v sredo v gosteh proti Izraelu.

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je na mednarodnem turnirju v Zelini drugi tekmovalni dan ostala brez zmage. Slovenke so najprej igrale proti reprezentanci Hrvaške U – 21 4:4. Za Slovenijo so dosegle zadetke: Andreja Rituper 2 ter Petra Dervarič in Danaja Škrilec. V drugi tekmi  je reprezentanca Združenih držav Amerike bila boljša od ženske selekcije Slovenije z visokim rezultatom 13:0.  Danes čaka slovenske igralke najprej dvoboj s Slovaško in nato še reprezentanca Združenih držav Amerike starostne kategorije U – 21.

Na prvem letošnjem mednarodnem dvoranskem  atletskem mitingu v avstrijskem Schielleltnu  je Jure Šterman član Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v teku na 50 metrov zasedel drugo mesto v času  6.28.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju za pokal Trzina so v Mengšu  včeraj tekmovali tudi pomurski strelci. Med člani s standardno zračno puško je bil v kvalifikacijah  Robi Markoja iz turniškega  strelskega društva   najboljši s 621,8. krogi v finalu pa je zasedel četrto mesto. Med mladinci je bil v kvalifikacijah Jure Sočič iz soboškega strelskega društva  s 606. krogi četrti , v finalni tekmi pa se je uvrstil na tretje mesto.  V moštveni konkurenci je s standardno zračno puško  med mladinkami   ljutomerska ekipa v postavi: Antonija Kosi, Kristina Žižek in  Brina Stajnko  s 1798,4. krogi zasedla tretje mesto. V tekmovanju z zračno pištolo  se  je Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča v postavi: Dominik Vnuk, Marko Mlinarič in Avgust Horvat s 1654.krogi  uvrstilo na tretje mesto.  Danes poteka  v Mengšu še mednarodno strelsko tekmovanje  23. Skirca Borisa Paternosta. 

V 14. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Ježica v Mariboru premagala Mariborčanke z rezultatom 78:66. Pri Mariborčankah je bila najbolj učinkovita Tina Cvijanovič iz Murske Sobote, ki je za  Maribor zadela 20 točk.  Na lestvici vodi Cinkarna Celje z 28.točkami, Mariborčanke so na petem mestu z 19.točkami.

V 9. kolu 3. slovenske košarkarske lige vzhod so košarkarji Radenske Creativa iz Murske Sobote gostovali pri ekipi Vojnika in utrpeli poraz z rezultatom 86:78.