V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport

9 januarja 2019 Šport


V prvi košarkarski tekmi 2. kola slovenskega košarkarskega pokala so igralke  Maribora pred domačimi gledalci  brez posebnih težav premagale oslabljeno ekipo  Pomurja iz Murske Sobote z rezultatom  81:56. Pomurke so še največji odpor nudile Mariborčankam v drugi četrtini, ki so ga Mariborčanke dobile tesno s 14:13 v  ostalih treh četrtinah  so bile gostiteljice precej boljše.  Za  Pomurje sta največ točk zadeli:  Simona Kuzma 19 in Tara Tratnjek  16 točk; pri Mariborčankah  je uspešno igrala Prekmurka Tina Cvijanović, ki je k zmagi Maribora prispevala   22 točk. Povratna košarkarska tekma med Pomurjem in Mariborom bo  ta petek ob 20.30 v Murski Soboti.

V  zaostalem srečanju prve ptujske medobčinske košarkarske lige  je Ruše premagalo Beltince z rezultatom 68:62. Za Beltince so največ točk na tekmi zadeli: Leon Zver 27, Aleš Novak 17 in Marko Kukel 10 točk.  V 6. kolu bodo beltinski košarkarji  v soboto ob 16.uri gostili vodilno ekipo Adecca iz Maribora.

V 3. kolu občinske lige v namiznem tenisu, ki jo vodila Namiznoteniški klub Sobota in  soboška športna zveza je vodilni ekipa ALF premagala ekipo BRDM s 6:4. Za Alf je dosegel tri zmage Franci Just,  pri ekipi BRDM pa sta po dvakrat zmagala Davorin Dervarič in Mitja Županek. V drugi tekmi  je Spin ki   drugi na lestvici  premagal Krog s 6:4. Za Spin je  trikrat zmagal Zlatko Veselinović, pri Krogu pa je dvakrat zmagal Timi Gider. V tretjem dvoboju je  TNT premagal Markišavce s 6:4. Za TNT je  trikrat zmagal Ivan Trplan,  pri ekipi Markišavec je dvakrat zmagal  Milan Pavlin.  Četrto kolo bo na programu v ponedeljek 14. januarja.

Nogometna šola Ljutomer in Nogometni klub Ljutomer sta pripravila  tradicionalni  nogometni turnir mlajših selekcij z naslovom: » Moja igra je nogomet«  na katerem je v dveh dneh v štirih starostnih kategorijah sodelovalo okrog 450 nogometašev. Uspeli smo dobiti rezultate v dveh starostnih kategorijah. Med 9 letniki je zmagal Vipoll iz Veržeja, ki je v finalu premagal Miklavž z 1:0. Na tretje mesto se je uvrstila Gorišnica. Najboljši vratar je bil Gal Stajnko  in strelec Tian Emeršič oba iz Vipolla  s 7. zadetki.  Med 15 letniki je zmagala ptujska Drava, ki je v finalu premagala Ljutomer z 2:1, tretji  so bili Črenšovci. Najboljši vratar v tej starostni kategoriji je bil Miha Petrović iz Drave in strelec Anej Rudolf iz Ljutomera s 5. zadetki.

Na 4. rang turnirju v elektronskem pikadu v organizaciji Pikado kluba Kobra iz Serdice je med 27. tekmovalci zmagal  Bernard Sukič iz Pikado kluba Black Dragon Gornji Črnci, drugi je bil domačin Simon Horvat, tretji Robert Barbarič iz Pikado kluba  King iz Gornjih Črnec  in četrti  Zdenko Cener iz Pikado kluba Black Devils Serdica.