V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

11 januarja 2019 Šport


Slovenska kadetska odbojkarska reprezentanca v Mariboru uspešno igra na kvalifikacijskem turnirju za nastop na evropskem prvenstvu. Člana te reprezentance sta tudi dva mlada odbojkarja  Panvite Pomgrada iz Murske Sobote. Selektor reprezentance Zoran Kedačič ima v reprezentanci  Nika Kovačiča iz Kroga in Dina Vinkoviča  iz Černelavec.  V uvodnih srečanjih je reprezentanca Slovenije premagala  Ciper in Madžarsko s 3:0. Kvalifikacijski odbojkarski  turnir  v Mariboru bo trajal do nedelje.

Nogometna zveza Slovenija je danes objavila seznam  23 nogometašev, ki so  izbor novega selektorja Matjaža Keka,  za svojo prvo nogometno  tekmo v letu 2019.   Med izbranci  selektorja sta tudi dva nogometaša soboške Mure: Rok Sirk in Klemen Šturm. Reprezentanca  bo  odpotovala v Španijo 19. januarja in tam v  Marbeli  v četrtek 24. januarja igrala prijateljsko tekmo proti Kitajski,  ki je sestavljena tudi iz igralcev starih do 25 let.  Izbranci selektorja se bodo vrnili v Slovenijo naslednji dan po tekmi s Kitajsko, namen tekme  pa je iskanje novih moči za reprezentanco v  mandatu  novega  selektorja.

V Beltincih,  v balonu v bližini osnovne šole,   je bil sinoči prvi trening nogometašev Beltinec, ki so v jesenskem delu v 2. slovenski ligi  zasedli  9. mesto z 20.točkami med 16. ekipami.  Trener Zlatko Gabor v ekipi  nima  več Jerneja Trstenjaka, Luke Ciglariča, Mitje Kosija in Timoteja Pavla. Na novo je član kluba Tim Golob, ki je nazadnje igral za   drugoligaško ekipo Rogaške.  Za oddajo nedeljsko športno popoldne  pripravljamo pogovor s predsednikom kluba Marjanom Vőrőšem. Prvo pripravljalno tekmo bodo Beltinčani igrali v torek 15.januarja v soboški Fazaneriji proti prvoligaški ekipi Mure.

Na teniških igriščih  v soboški pokriti dvorani poteka tekmovanje v zimski teniški ligi v kateri sodeluje  šest ekip. Po nepopolnem 4. kolu vodi ekipa Invesherja v postavi: Dominik Sedonja ter Rene in Žanin Heric s štirimi zmagami. Na drugem mestu je Teniški klub Goričko v postavi Tomaž Pleteršnik, Aleš Žekš Tomas Gider in Jože Pintarič in na tretjem mestu je Radler team za katerega igrajo: Luka Premzel, Grega Donša, Tin Vrabl in Damir Kralj. Naslednji turnir na teniških igriščih bo jutri ob 13.uri.