Domov

Šport

12 januarja 2019 Šport


V Rušah se je včeraj začelo tridnevno  25. mednarodno strelsko tekmovanje na katerem sodelujejo tudi pomurski strelci. Prvi dan tekmovanja so strelci merili moči v novi disciplini mešanih parov. Med pomurskimi strelci se je  v tekmi s standardno zračno puško najbolje uvrstil Robi Markoja iz turniškega strelskega društva, ki je zasedel z Živo Dvoršak sedmo mesto.  Na 16.  mesto sta se uvrstila Leon Režonja iz turniškega društva in Nuša Špindler iz Ljutomera, Jure Sočič  iz soboškega društva  se je z Nušo Žnidarič uvrstil na 18. mesto.

V Dobrovniku  je bilo dopoldne končano tekmovanje  na 4. turnirju druge državne lige severovzhod v streljanju z zračno puško.  Moštveno  je  med osmimi ekipami   zmagal Kovinar iz Ormoža v postavi:  Tadej Horvat, Petra Vernik in Žan Tomažič,  drugi bili Ljutomerčani in tretji Turniščani. Posamično je med 24.strelci  zmagala  Fani Borsos iz dobrovniškega Jezera, drugi je bil Aljaž Čučko iz Strelskega društva Tovarne sladkorja  Ormož  na tretje mesto se je uvrstil   Valter Pajič iz tišinskega strelskega društva.

V Murski Soboti je na 4. turnirju 3. državne  lige severovzhod  med 12. ekipami zmagalo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika v postavi: Laura Podgoršek, Lena Bakan Urisk in Mate Kurucz, drugi so bili Tišinčani v postavi: Lina Miholič, Primož Banfi in Iztok Rebrica , na tretje mesto se je uvrstil Kovinar iz Ormoža. V posamični konkurenci je med 47. strelci zmagala  Laura Podgoršek iz dobrovniškega društva, druga je bila Lina Miholič iz tišinskega društva  in tretji Matija Ambrož iz  ekipe Tovarne sladkorja Ormož.  

Moška kadetska odbojkarska reprezentanca Slovenije je na kvalifikacijskem turnirju za nastop na evropskim prvenstvu  v Mariboru po zmagah proti Cipru in Madžarski premagala še Slovaško s 3:0 in zasedla prvo mesto v A skupini ter jo zdaj čaka nastop v polfinalu proti Avstriji.  Za slovensko odbojkarsko reprezentanco igrata tudi igralca Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad iz Murske Sobote:   Dino Vinkovič iz Černelavec in Niko Kovačič iz Kroga.

V povratni  četrtfinalni košarkarski tekmi za slovenski pokal so v Murski Soboti igralke Maribora tudi v drugi tekmi premagale košarkarice Pomurja tokrat z rezultatom  64:35. Za Pomurje so na tekmi zadele največ točk: Kiara Marinič 8, Alja Samec 7, Simona Kuzma 6 in Aneja Stojko 5 točk. Pri Mariboru sta Tina Cvijanovič, nekdanja igralka Pomurja, in Elma Dautović k zmagi prispevali po 12 točk. 

Na mednarodnem košarkarskem turnirju  deklet rojenih leta 2003 in mlajših  je v kraju Gola na Hrvaškem  kot gostja za ekipo Mariborčank nastopila tudi Mia Žekš članica soboškega Pomurja, doma iz Rakičan. Mariborčanke okrepljene z Mio Žekš so zasedle na turnirju prvo mesto, Mia Žekš pa je bila izbrana za najboljšo igralko turnirja  in uvrščena tudi v najboljšo peterko turnirja.

S pripravami za spomladanski del tekmovanja v nogometnih ligah so že začeli nogometaši  soboške Mure in Beltinec v ponedeljek pa bodo začeli s pripravami tudi nogometaši  lendavske Nafte 1903, ki so po jesenskem delu na  6. mestu 2. slovenske lige z 29. točkami. Nafta z močno okrepljenim strokovnim vodstvom  bo po uvodnem sestanku v ponedeljek odšla na  štiridnevnem priprave v športni center Planica.