V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

15 januarja 2019 Šport


Na drugem turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju v Puconcih    so hokejisti igrali tudi v članski konkurenci. Med članicami so Moravske Toplice premagale  predanovski Triglav s 5:0. Za Moravske Toplice  sta dosegli zadetke: Petra Dervarič 3 in Tanja Kőnye 2.V članski konkurenci je  Triglav premagal Moravske Toplice s 7:3, za  Triglav so dosegli zadetke: Nejc Potokar 4 Alen Balaž 2 in Tadej Mikola; za Moravske Toplice pa Dejan Küčan, Matic Panič in Peter Fras. Lipovci so premagali Moravske Toplice z 10:0 . Zadetke za Lipovce so dosegli: Robert Mesarič, Petar Katovski, Martin Mesarič, Boštjan Stanko in Boštjan Pavlinjek vsak po 2. V preostalem srečanju so bili Lipovci boljši tudi od Triglava z 8:1. Za Lipovce sta dosegla po tri zadetke: Petar Katovski in Martin Mesarič ter po enega Robi Mesarič in Boštjan Stanko, za Triglav je dosegel častni zadetek  Alen Balaž. Tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju bo  to  nedeljo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti.

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave, ki so jesenski del tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi končali na  6. mestu  z 29.točkami,  so najprej okrepili strokovno vodstvo  kluba zdaj pa prihaja do okrepitev tudi v igralskem kadru . Člansko ekipo sta okrepila Jaka Bizjak in Rok Pirtovšek, oba sta prišla iz ptujske Drave , k Nafti pa se je vrnil tudi posojen igralec Adam Zagorec, ki je zaradi študijskih obveznosti v jesenskem času igral za Hotizo.v 3. slovenski ligi, vzhod.  Ekipo Nafte pa sta zapustila Nikola Matas in nekdanji kapetan Patrik Vőrőš, ki si je želel večje igralne minutaže zato si bo poiskal nov klub. Ta čas je Nafta na štiridnevnih pripravah v Planici, za Marka Roginića , ki se odpravlja v tujino pa v Lendavi od njegovega novega delodajalca pričakujejo plačilo odškodnine.

V 13. sezoni zimske lige v malem nogometu Športne zveze Ljutomer sodeluje  12 članskih in 8 veteranskih ekip. Po  drugem  kolu v A skupini vodi  Dioniz bar iz Ljutomera s 6.točkami pred Športnim društvom Cven in Barom 2 iz Miklavža, ki imata po 4 točke. Med strelci vodi  Primož Kolbl  s Cvena s 6. zadetki. V B skupini vodi Šport plus iz Ljutomera s 6 točkami sledita pa   Lordi bar Gaja AP Gaube iz Ivanjkovec in Žaga bar Ključarovci s tremi točkami. Med veterani  vodita  v   ljutomerski zimski ligi malega nogometa  Železni dveri  pred Športnim društvom Pušenci obe ekipi imata po 6 točk na tretjem mestu je Športno društvo Vičanci zbralo 5 točk .Med strelci  vodi  Slavko Plohl iz Vičancev s 5. zadetki.

V  4. kolu 2. slovenske lige v bowlingu  je v Ljubljani  I. ekipa Bowling kluba Lendava zmagala  v štirih dvobojih. Lendavčani so  premagali II. ekipo ljubljanske Arene, II. ekipo Zagorja, Primorsko  ter I. ekipo Zagorja vse z 2:0 in igrali  1:1 proti ekipi  Strike iz Maribora 1:1.  Na prvo mesto se je uvrstila ekipa Bowling kluba Ptuj z 11.točkami, Lendava je na tretjem mestu zbrala 9 točk. Posamično pri Lendavi  je bil najboljši Dušan Radakovič, ki je podrl 1317 kegljev.

V  prvi pomurski ligi v elektronskem pikadu so bili v 6. kolu doseženi naslednji rezultati: Leona Ljutomer – Čarne vrane Ižakovci 15:10, Špirič Černelavci – Team maži bar Ižakovci 13:12 in Mokoš Bakovci – Kouvrani Filovci 18:7.  Na lestvici vodi Pikado klub Špirič z 12.točkami na drugem mestu je Team maži bar zbral 8 točk. V 6. kolu druge pomurske lige v elektronskem pikadu pa so igrali takole: Gaj Murska Sobota – Športno društvo Dokležovje 13:12, Picolo Melinci – Bar Tiffani Črenšovci 9:16 in Kocka bar Renkovci – Naš bar Melinci 12:13. Na lestvici vodi Pikado klub Gaj iz Murske Sobote z 12.točkami pred ekipo Naš bar iz Melinec, ki je zbral 8 točk.