Domov

Šport

17 januarja 2019 Šport


Na  5. turnirju zimske strelske lige v trapu je v Ilirski Bistrici med 31. strelci iz Hrvaške, Italije in Slovenije zmagal  Giovanni Cernogoraz iz Novigrada na Hrvaškem s 70. zadetki, drugi je bil  Ivan Krkač iz Kunšperka s 67.zadetki, tretji je bil   Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, ki je zadel  66 tarč. Na 16. mesto se je uvrstil mladi Rene Maček iz soboškega društva s 53.zadetki. Po petih kolih vodi Giovanni Cernogoraz, drugi je Boštjan Maček in tretji Denis Vatovec iz Vrhnike. 6. turnir pa bo na programu  26. januarja v Ilirski Bistrici.

Na 28. mednarodnem prvenstvu Hrvaške v karateju je v Samoborju med 1600 karateisti iz  25 držav v kadetski konkurenci nastopil tudi Blaž Klobasa član Karate kluba Gornja Radgona. V polfinalu je bil Blaž Klobasa boljši tudi od  slovenskega reprezentanta Radgončana Nejca Strniše,  v finalu pa je utrpel poraz proti  Matiji Reljiću iz Hrvaške in se moral zadovoljiti na močni mednarodni tekmi z drugim mestom. Kristjan Klemenčič je v katah med mladinci  z eno zmago in enim porazom ostal brez vidnejše uvrstitve.

Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota je na  odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu v ženskih dvojicah s soigralko Jose Martinez Sanchez iz Španije uspešno opravila nastop v prvem kolu.  Slovensko španska dvojica je s 7:6 in 6:2 premagala dvojico: Destanie Aiva – Naikhta Bains.

V 15. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice so Mariborčanke premagale Domžale z rezultatom 76:66. Za Maribor je  16 točk k zmagi prispevala Tina Cvijanović iz Murske Sobote, ki zdaj nastopa za mariborsko košarkarsko ekipo.

V prvi pripravljalni  tekmi so nogometaši Maribora  v Ljudskem vrtu gostili madžarsko prvoligaško ekipo Haladas  iz Somotela in iztržili izid 0:0. Za Maribor so v drugem polčasu igrali tudi pomurski nogometaši: Nino Irgolič iz Gornje Radgone,  Žan Kolmanič iz Veržeja in Dare Vršič iz Segovec pri Apačah. Naslednjo pripravljalno tekmo bo Maribor, jesenski prvak v prvi slovenski nogometni ligi Telekom, igral  v soboto proti Rudarju iz Velenja.

V  6. kolu slovenske vzhodne »B« lige v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Top Gun Grlava- Bar baza Bad boys Logarovci  8:9, Kocka bar Renkovci – Pinocchio Ivanjkovci  10:7 in DC Panter  Bar biser Moravske Toplice  – Pikado klub Raj Grad  5:12.Na lestvici vodi Pikado klub Raj od Grada z 18.točkami na drugem mestu  je Kockar bar iz Renkovec  z 11. točkami. V soboto bodo slovenski igralci pikada zbrani v Radencih na  3. državnem  rang  turnirju, kjer bo sodelovalo okrog 110 igralcev.