V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

18 januarja 2019 Šport


Odbojkarji ACH Volleyja  iz Ljubljane aktualni državni prvaki so v tretjem kolu lige prvakov gostovali v Franciji in tamkaj izgubili proti  vodilni  ekipi  v C skupini Chaumontu z rezultatom 3:1.  Za ACH Volley je igral v Franciji tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, ki je za ljubljansko ekipo dosegel 5 točk. Ljubljanski odbojkarji imajo po treh kolih le eno točko, v 4. kolu  bodo 31.januarja  v gosteh igrali  proti  Zenitu iz St. Petersburga .

Na mednarodnem dvoranskem atletskem mitingu v Ljubljani so nastopili tudi nekateri pomurski atleti. Nino Celec od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica je s 711 cm zmagal v skoku v daljino. V skoku v višino je bil med člani četrti Marko Čeh nekdanji član Pomurja, ki zdaj nastopa za celjski Kladivar, preskočil  180 cm in bil četrti. V teku na  60 metrov je med člani v B finalu Jure Šterman iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  v času 7.07 zasedel prvo mesto.

V Medvodah poteka državno prvenstvo v tenisu za igralce stare do 14 let. Prvič nastopa v tej starostni kategoriji tudi Žiga Švec član Teniškega kluba Murska Sobota, po rodu iz Lemerja. Mladi Žiga Švec je kot četrti nosilec premagal šestega nosilca Jako Goloba iz Ljubljane s 7:6 in 6:1 ter se uvrstil v polfinale.

V telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi je bilo pomursko prvenstvo srednjih šol   v badmintonu za nekategorizirane igralce.  Med dijaki je zmagal David Horvath iz Dvojezične srednje šole ,ki je v finalu premagal Jana Lorenčiča iz Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera v 15:5 in 15:4. Na tretje mesto se je uvrstil Luka Smodiš iz Biotehnične  srednje šole Rakičan in na četrto Niko Barbarič iz Ekonomske šole Murska Sobota.  Med dijakinjami je zmagala Sabina Korošak iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, ki je bila v finalu boljša od  Lee Marinič iz Ekonomske šole Murska Sobota z rezultatom 15:5 in 15:6. Na tretje mesto se je uvrstila Sofija Gavrilovič iz Dvojezične srednje šole Lendava, četrta pa je bila Maja Vukan iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.

Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote bo jutri  ob 10.uri pripravil v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  doslej najkvalitetnejši  7.  rokometni turnir članskih ekip v spomin na rokometnega delava  Žikija Roškarja iz Murske Sobote.  Prva tekma na turnirju bo ob 10.uri med Pomurjem in prvoligaško ekipo Jeruzalema iz Ormoža.  Pomurje bo igralo  proti Krškemu, članu prve B slovenske lige ob 11.45, zadnja tekma pa bo ob 13.45 ko se bosta pomerila Jeruzalem Ormož in Krško. Vmes bodo ob 13.15 dobili priložnost za nastop v revijalni tekmi mladi rokometaši.

Vodstvo tekmovanja  2. državne strelske lige severovzhod  v streljanju s standardno zračno puško je po štirih turnirjih objavilo trenutni vrstni red ekip in posameznikov . Med ekipami vodi  med osmimi ekipami Strelsko društvo Kovinar iz Ormoža pred strelci Turnišča. Na tretjem mestu so Ljutomerčani in na četrtem Ljutomerčani. V posamični konkurenci vodi po štirih turnirjih  Fanni Borsos iz Dobrovnika, drugi je Aljaž Čučko iz Strelskega društva Tovarne sladkorja Ormož na tretjem mestu je Petra Vernik na četrtem Žan Tomažič oba iz Kovinarja Ormož in na petem Žiga Prajndl iz Gornje Radgone  šesti pa je mladi Leon Režonja iz Turnišča.