V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

19 januarja 2019 Šport


Na mednarodnem teniškem turnirju v Melbournu v Avstraliji Andreja Klepač članica soboškega teniškega kluba trenutno uspešno igra v dveh konkurencah. V ženskih dvojicah je Klepačeva v drugem kolu s Španko Mario Jose Martinez Sanchez premagala peti nosilki romunsko latvijski par Sorana Cirstea – Jelena Ostapenko s 7:5 in 6:3. Klepačeva pa je premagala prvo oviro tudi v mešanih parih, kjer je bila uspešna  s Francozom Rogerjem Veselinom proti  rusko avstralski dvojici: Makarova – Sitar s 6:3in 6:4.

V Medvodah na odprtem  državnem  teniškem prvenstvu za 14 letnike z naslovom »Odmev« je  v dvojicah Žiga Švec iz Murske Sobote v z Makom Milkovićem iz ljubljanskega Šport plusa    zasedel drugo mesto potem, ko sta bila v finalu boljša: Tim Kušter in Matic Križnik iz Ljubljane s 6:2 in 6:1.

V 6. kolu druge avstrijske lige v badmintonu je BSC 70 Linz v gosteh premagal ekipo BC Alkoven z rezultatom 5:3. Za Linz je igral tudi Miha Horvat iz Lendave in  v moških dvojicah  z Miho Šepcem  prispeval eno zmago. Na lestvici vodi Moving s 16.točkami, Linz na drugem mestu pa ima 14 točk.

Na turnirju za državno prvenstvo v taekvandoju je Beno Misja iz Lendave v Ljubljani v finalu premagal Zorana Djordjevića iz Postojne z rezultatom 6:1  in tako svojil novo zmago v točkovanju državnega prvenstva.

V 3. državni namiznoteniški ligi za člane je dopoldne v Puconcih Kema premagala Metliko z rezultatom 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Rok Smodiš in Jan Lipič eno zmago pa je k uspehu puconske ekipe dodal še Jure Smodiš.

V Mariboru je bil četrti turnir 3. državne lige v bowlingu  kjer so nastopili tudi člani Bowling kluba Lendava z II. ekipo. V Mariboru je zmagal Kranj, Lendavčani pa so zasedli sedmo mesto. Med posamezniki je pri II. ekipi Lendave Tibor Kőnye podrl 986 kegljev,  Jožica Kőnye je podrla 907  in Marjan Golob  860 kegljev.

V 7. kolu pomurske košarkarske lige sta bila sinoči dosežena naslednja rezultata: Sistemorg Beltinci – Košarkarsko društvo Ljutomer 73:59 in Tropicano Bistrica – Športno društvo Murska Sobota 73:46.  Na lestvici po nepopolnem 7. kolu vodijo košarkarji Sistemorga iz Beltinec s 14.točkami Ljutomerčani na drugem mestu so zbrali 12 točk.

V 6. kolu druge ptujske medobčinske košarkarske lige Parkl je Košarkarsko društvo Nona v Murski Soboti premagalo Dornavo z rezultatom 92:58. Nocoj  ob 19.uri bodo soboški košarkarji v Murski Soboti gostili košarkarje Sladkega Vrha.

V 9.kolu lendavske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole: Bar ekstra Petišovci – Retro caffe Lendava 7:9, Boom bar Gaberje – Bar Lero  Petišovci  9:7, Retro plus Lendava-  Bar Matko Kapca 4:12 in Kvatro Gal II Dolina – West Pince 7:9. Na lestvici vodi I. ekipa Kvatro gala iz Doline, ki je bila v 9. kolu prosta, zbrala pa je  23 točk podobno kot Bar Matko iz Kapce.

V Gornji Radgoni poteka četrti turnir regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško. Po prvem dnevu  posamično vodi Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija s 368.krogi pred Marjanom Zadravcem iz Ljutomer s 367.krogi na tretjem mestu je Matjaž Cőr iz Bakovec s 362.krogi, četrti je Igor Makari iz Murske Sobote s 361.krogi peti  je  Mirko Tenšek iz Janka Jurkoviča in šesti Štefan Balaško iz Strelskega društva Telekom oba sta zadela po 359 krogov. Moštveno vodijo strelci Janka Jurkoviča  pred Bakovci, tretji so Ljutomerčani , četrti Radgončani in peti strelci Murske Sobote.