Domov

Šport

22 januarja 2019 Šport


V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je slovenska ženska nogometna reprezentanca v Podgorici premagala reprezentanco Črne gore z rezultatom 4:0. Za slovensko izbrano vrsto je dva zadetka dosegla Mateja Zver, ki zdaj igra za avstrijske pokalne in državne prvakinje ekipo St. Pőltna po enega pa sta dodali k zmagi  reprezentance še Špela Kobl in Lara Prašnikar.  Za slovensko izbrano vrsto so igrale  iz Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT zraven Špele Kolbl še Zala Meršnik, ki je na tekmi ubranila 11 metrovko Črnogork ter Anja Prša, Špela Rozmarič, Kaja Korošec in Sara Angrež. Zaradi šolskih obveznosti se je nastopu v reprezentanci odpovedala Ljutomerčanka Sara Makovec.

V Lendavi je vodstvo drugo ligaške ekipe Nafte 1903  predstavilo kadrovske spremembe in program priprav za spomladanski del tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi, ki se bo nadaljevala 10. marca s tekmo Brda  – Nafta.  Lendavskega drugoligaša sta   že  okrepila dva igralca in sicer  Jaka Bizjak in Rok Pirtovšek, oba  s ptujske Drave. Na preizkušnji je še Balasz Zsolt iz Madžarske. Nafto je zapustil nekdanji kapetan Patrik Vőrőš in Marko Roginić. Močno okrepljeno je  strokovno vodstvo saj bo pomočnik prvega trenerja Franca Fridla zdaj Simon Sešlar, za telesne priprave bo skrbel Anže Stegne za vratarje pa Aleksander Šeliga.  Prvo prijateljsko tekmo med osmimi bo  Nafta igrala 29. januarja v gosteh proti vodilni ekipi druge lige Radomelj. Več o pripravah  Nafte bomo  na Murskem valu poročali  v nedeljskem športnem popoldnevu.

V Radencih, v restavraciji Izvir ,  je bil 3. državni rang turnir v elektronskem pikadu,  na katerem je na 12 avtomatih sodelovalo  98 igralcev iz celotne Slovenije. Med pomurskimi igralci je  bil  v A skupini  najbolje uvrščen na drugo mesto  Aleš Zadravec iz Top Gun Grlave. V B in C skupini se je med pomurskimi igralci najbolje uvrstil Primož Roudi iz Pikado kluba Raj od Grad,ki je bil peti.  Med članicami je bil Nataša Kranjc iz Pikado kluba Pinocchio iz Ivanjkovec  tretja. Med mladinci, igralci starimi do 18 let, je zmagal Zoran Galderon, drugi je bil Mitja Galderon oba iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija tretji  je bil Denis Kokot iz Pikado kluba Top Gun Grlava. Naslednji 4.turnir bo  16. februarja v Podčetrtku.

Na 2. odprtem namiznoteniškem turnirju za mlajše kadete in kadetinje v Novem mestu sta se pri mlajših kadetinjah na peto mesto uvrstili Ana Gergek iz puconske Keme in Eva Horvat iz Namiznoteniškega kluba Sobota. Zmagala je Sara Tokič iz Letrike iz Vrtojbe.

Na 2. odprtem članskem namiznoteniškem turnirju za mlajše člane in članice  stare do 21 let  je v Novem mestu med članicami zmagala Ana Tofant iz Mengša med pomurskimi igralci je bila Nuša Vogrinčič peta in Ana Kovačec obe iz Keme deveta.

V Murski Soboti  bo v soboto in v nedeljo moštveno ekipno državno prvenstvo v namiznem tenisu za  kadete in kadetinje. Med kadeti bodo v finalu med osmimi najboljšimi ekipami sodelovali tudi igralci puconske Keme, med kadetinjami  bodo zraven Keme nastopile med osmerico najboljših tudi igralke Sobote.

V Murski Soboti je bil prvi  državni turnir vzhodne skupine  v odbojki za kadetinje na katerem so nastopile tudi odbojkarice Ženskega odbojkarske kluba Sobota. V prvi tekmi so igralke Sobote premagale I. ekipo Formule Formisa v drugi pa so utrpele poraz proti  zmagovalni ekipi Swatycometa iz Zreč z 2:0.  Naslednji turnir bo  3. februarja v Murski Soboti. Že v petek OB 18. tih  bodo članice Sobote  v 2. slovenski ligi, vzhod   gostile odbojkarice Braslovč, ki vodijo na lestvici.