V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

23 januarja 2019 Šport


Judo zveza Slovenije je Ljubljani pripravila slovesno razglasitev najboljših judoistov v letu 2018 v vseh starostnih kategorijah in to posamično in moštveno. Med prejemniki priznanj so jih šest dobili tudi pomurski klubi. Med člani  je postal najboljši slovenski judoist aktualni evropski  prvak  Adria Gomboc  doma iz Rakičana, ki je zdaj član Judo kluba Bežigrad. Med članicami je  zbrala največ točk  Tina Trstenjak iz Judo kluba Z dežele Sankaku iz Celja.

V mlajših kategorijah je zasedla prvo mesto med mlajšimi kadetinjami Sara Vrbančič iz ljutomerskega Partizana, Ljutomerčanke pa so bile  moštveno druge.   Drugo mesto med starejšimi deklicami je osvojila Maša Slavinec iz  Križevec pri Ljutomeru. Ekipno  je v kategoriji mlajših deklic bil Klub borilnih veščin Lendava drugi, med mlajšimi dečki pa je bil Judo klub Murska Sobota tretji. Posamično je bil  med starejšimi dečki  tretji Tilen Forjan iz Judo kluba Klima  center Tratnjek Beltinci.

V mednarodni avstrijski ligi v dvoranskem hokeju je ženska ekipa Moravskih Toplic premagala  v gosteh ekipo Mődlinga z 9:0.  Za Moravske Toplice sta Anja Rituper in Tanja Kőnye dosegli po tri zadetke, Alja Mesarič je dosegla dva ter enega Petra Dervarič.  Na tretjem turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju  pa sta v Murski Soboti pomlajena ekipa Moravskih Toplic in predanovskega Triglava igrali 1:1. Za  Triglav je dosegla zadetek Janja Klemenčič in za  Moravske Toplice Nuša Rantaša. Finale državnega prvenstva bo  3. februarja v Murski Soboti.

V prijateljski pripravljalni  mednarodni nogometni tekmi so mladi nogometaši Mure gostovali pri vrstnikih  v Avstriji. Kadeti Kapfenberga so premagali  Muro s 4:2; za Muro sta dosegla zadetka: Tio Cipot in Rok Erniša. Mladinci Kapfenberga pa so bili boljši od Mure s 3:1, edini zadetek za Muro je dosegel Kai Cipot.

V  7. kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Team Maži bar Ižakovci – Leona Ljutomer 14:11,  Čarne vrane Ižakovci – Kouvrani – Filovci 19:6 in Špirič Černelavci – Mokoš Bakovci 20:5. Na lestvici vodi Pikado klub Špirić s 14.točkami.   V 7. kolu druge pomurske pikado lige so igrali takole:  Športno društvo Dokležovje- Naš bar Melinci 15:10, Picolo Melinci – Kocka bar Renkovci 6:19, dvoboj med ekipama Bar Tiffani Črenšovci in Gajem Murska Sobota je bil preložen. Na  lestvici, po nepopolnem  7. kolu vodi Pikado klub Gaj iz Murske Sobote z 12.točkami.

V 7. kolu pomurske košarkarske lige  je v derbiju kola  vodilni Sistemorg Beltinci  premagal Košarkarsko društvo Ljutomer  s 73:59. Za Beltinčane je dosegel Aleš Novak 28 točk in za Ljutomerčane Jernej Copot 19. Tropicano iz Bistrice je bil boljši od Športnega društva Murska Sobota s 73:46. Za Tropicano je dosegel Blaž Laci 19 točk, za Mursko Soboto pa je Jure Bilić prav tako dosegel 19 točk. V preostalem srečanju je  lendavski Lindau premagal Košarkarski klub  Ljutomer z rezultatom 90:86.  Za Lindau je dosegel Tvrdko Balaž 22 točk in za Ljutomerčane Patrik Topolnik 15 točk.