V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

24 januarja 2019 Šport


V tretji pripravljalni nogometni tekmi je v soboški Fazaneriji  prvoligaška Mura premagala drugoligaško ekipo Varaždina iz Hrvaške  z rezultatom 2:1  Za Muro sta dosegla zadetka: novinec Kevin Žižek v 56. minuti in Nino Kouter v 79. minuti;  Za Varaždin je dosegel zadetek z avtogolom Aleksandar Bošković že v 13. minuti.

Nogometaši Maribora, jesenski prvaki v slovenski ligi Telekom,  so v Mariboru brez šestih reprezentantov  proti prvoligaški ekipi MFK Karvina iz Češke igrali 0:0. Za Maribor sta igrala v drugem polčasu tudi Nino Irgolič iz Gornje Radgone  in Dare Vršič iz Segovec pri Apačah, Žan Kolmanič  iz Veržeja zaradi viroze ni igral.

Na 5. tekmi slovenskega dvoranskega pokala v lokostrelstvu so bili v Ilirski Bistrici uspešni tudi tekmovalci Lokostrelskega kluba Lendava. Med člani je  z instinktivnim lokom o zasedel prvo mesto Kristijan   Horvat,  z dolgim lokom pa je zmagal Jožef Hozjan. Med veterani je bil s sestavljenim lokom  četrti Bojan Štuhec,  z dolgim lokom pa je zasedel prvo mesto Zvonko Štampar. Med mladimi lokostrelci  je  Nik Komaricki  z ukrivljenim lokom ,v kategoriji dečkov,  zasedel deveto mesto.

Na 3. turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju je v Murski Soboti predanovski Triglav premagal Moravske Toplice s 6:1. Za Triglav sta dosegla po dva zadetka: Alen Balaž in Grega Bukvič ter Nejc Potokar in Davorin Škrilec po enega; za Moravske Toplice je zadel Peter Fras. Lipovci so kar z 11:1 premagali  Moravske Toplice. Za Lipovce  je  5 zadetkov dosegel Martin Mesarič po dva sta dosegla: Boštjan Stanko in Luka Vegič ter po enega Robi Mesarič in Franc Maučec za Moravske Toplice je dosegel častni zadetek Filip Bencik. V zadnji članski tekmi so Lipovci premagali še Triglav s 6:2. Za   Lipovce  je Martin Mesarič dosegel tri zadetke, Boštjan Stanko dva ter  Dominik Mesarič enega; za Triglav je dosegel dva zadetka Nejc Potokar.  Finalni turnir državnega prvenstva bo 3. februarja v Murski Soboti.

V Mirni na Dolenjskem je bil drugi turnir Badmintonske zveze Slovenije za igralce stare do 13 let. V kategoriji deklet je Iva Koša  igralka Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave  zasedla drugo mesto po porazu v finalu proti  Anji Blazina iz Badmintonskega kluba Ljubljana v nizih z 21:12 in 21:9. Iva Koša,  je   tudi v mešanih dvojicah  s soigralcem Vidom Koščakom iz Badmintonskega kluba Mirna zasedla drugo mesto.

V  12. kolu lendavske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Kvatro gal Dolina – Bar Lero Petišovci 11:5, Bar ekstra Petišovci – Bar Matko Kapca 7:9, Boom bar Gaberje – West Pince 5:11 in Retro plus Lendava- Kvatro gal Dolina II 6:10. Na lestvici vodi Kvatro gal I iz Doline z 28.točkami pred Barom Matko iz Kapce s 26.timi in Retro caffejem iz Lendave z 19.točkami.