V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport

25 januarja 2019 Šport


Slovenska nogometna reprezentanca sestavljena iz 21 igralcev iz prve slovenske nogometne lige Telekom je v Marbelli, na jugu Španije,  igrala prijateljsko tekmo proti mladi reprezentanci Kitajske U – 25, izid tekme je bil po dveh vodstvih slovenske reprezentance ob koncu 2:2. Za slovensko reprezentanco, ki jo je prvič vodil novi stari  selektor Matjaž Kek sta dosegla zadetka: Luka Zahović v prvem in Andreas Vombergar v drugem polčasu. Za slovensko reprezentanco sta od 80. minute dalje igrala tudi igrala  tudi nogometaša  soboške Mure:  Rok Sirk in Klemen  Šturm.

V pripravah za spomladanski del tekmovanja v prvi slovenski kadetski in mladinski nogometni ligi so igralci Mure gostovali na Ptuju pri prvoligaški ekipi Drave. Kadeti Mure so igrali proti Dravi 3:3, za Muro je dosegel dva zadetka: Aljaž Antolin in enega Domen Bočkor. Mladinci Drave pa so bili boljši od Mure s 5:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Kai Cipot in Luka Laci. 

V  3. kolu drugega dela v prvi slovenski  ženski košarkarski ligi je Cinkarna Celje v gosteh premagala Mariborčanke  s 77:66. Odločilno prednost so si Celjanke pridobile v tretji četrtini, ki so jo dobile z rezultatom 26:8.  Za Maribor je dosegla Tina Cvijanović nekdanja igralka soboškega Pomurja  v 39. minutah igre 11 točk; za Cinkarno Celje pa je 15 minut igrala tudi nekdanja igralka Pomurja Blaža Čeh in k zmagi Celjank prispevala eno točko.

V srednjeevropski  odbojkarski ligi so slovenski prvaki odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane v dvorani Tivoli premagali avstrijskega prvoligaška Waldviertel z rezultatom 3:1. Za Ljubljančane je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in k zmagi ACH-aja prispeval  4 točke. Odbojkarska zveza Slovenije  je danes obvestila javnost, da so predčasno prekinili  sodelovanje s slovenskim odbojkarskim selektorjem  Slobodanom Kovačem. Slovensko izbrano vrsto čakajo avgusta kvalifikacije za olimpijske igre in septembra še evropsko prvenstvo v Ljubljani.

Na judoističnem tekmovanja za 4. pokal Velenja so med 150 judoisti iz 10 slovenskih klubov sodelovali v Ljubljani tudi mladi tekmovalci Judo kluba Murska Sobota  in tam osvojili  osem medalj. Med 10 letniki so zasedli prva mesta: Urban Klarič, Tia Lukač in Rene Škafar, drugo mesto si je priboril: Luka Smodiš tretja mesta pa so osvojili: Matic Vouri, Ben Kokol in Lana Kardoš. Med 12 letniki si je prvo mesto v Velenju priboril Jan Huber.