V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

19 marca 2017 Šport


Judo klub Murska Sobota je na 51. mednarodni turnir v judu za pokal Murske Sobote in 6. memorial Antona Tončka Kosa privabil 258 judoistov iz Poljske, Hrvaške in Slovenije. Slovenski judoisti so imeli sočasno tudi tekmo za slovenski pokal. Med starejšimi dečki je zmagal Luka Žerdin iz Judo kluba Lendava, med starejšimi deklicami pa Kaja Baler  iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci,  Asja Benkič iz Judo kluba Murska Sobota in Maša Slavinec iz Judo kluba Križevci. Med mlajšimi kadeti  sta bila med pomurskimi judoisti zmagovalca: Blaž Küplen iz Judo kluba Murska Sobota in Blaž Emeršič iz ljutomerskega Partizana. Druga mesta so si priborili: David Žido iz Murske Sobote ter Gabrijel Zadravec in Miha Rudolf oba iz Partizana Ljutomer. Tretja mesta pa so si priborili: Bine Banfi in Vid Lunežnik iz Murske Sobote in Luka Podgorelec iz Kluba borilnih veščin Lendava. V konkurenci mlajših kadetinj sta si drugi mesti priborili: Evelin Munda in Diana Šterman iz ljutomerskega Partizana. Na tretji mesti pa sta se uvrstili:  Tamara Ferencek  iz Judo kluba Lendava in Katarina Ivezić iz Partizana Ljutomer.

V Zagorju ob Savi je bilo državno prvenstvo  v kicboxingu za tatami discipline. Med 283. tekmovalci iz 25 klubov so bili tekmovalno uspešni tudi člani Kicboxing kluba Murska Sobota.  V kick lightu je naslov državnega prvaka osvojila med starejšimi kadetinjami Lea Berke v kategoriji do 65 kg, Jernej Horvat je nastopil v dveh kategorijah in sicer je v kategoriji do 52 kg med starejšimi kadeti osvojil prvo mesto, v kategoriji do 57 kg pa je bil drugi. Daniel Pestner pa je med starejšimi kadeti v kategoriji nad 69 kg zasedel drugo mesto. V point fichitingu  je Kim Kuzmič v kategoriji deklic do 10 let starosti bila tretja.

V  16. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je  v Murski Soboti v prekmursko štajerskem derbiju Maribor premagal Soboto z rezultatom  5:3. Za Soboto je trikrat zmagal Tomaž Roudi. Že v petek je Kema premagala Arrigone iz Izole s 5:1.V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige so dekleta Arrigonov premagala Kemo z rezultatom 5:1.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča je  na 32 steznem strelišču z elektronskimi tarčami pripravilo  regijsko prvenstvo severovzhodne regije  z zračnim orožjem na katerem je sodelovalo  248 strelcev med njimi so bili tudi strelci iz Ormoža.  Preglejmo  pomurske strelske prvake z zračno puško;  med cicibani je zmagal  Mišo Hari iz Murske Sobote. Med mlajšimi  pionirji je meril najbolj natančno: Luka Legenič in med mlajšimi  pionirkami Alina Jezernik  oba iz lendavskega Varstroja. Med pionirji je bil najboljši Tic Budja iz Ljutomera in med pionirkami  Katja Zver iz Varstroja. Med kadeti je bil zmagovalec  Jure Sočič iz Murske Sobote. Pri mladincih je bil najboljši Jan Nagy iz Črenšovec. Med člani je zmagal Mitja Černi iz Gančan pred Tadejem Žalikom  iz Turnišča in med članicami Urška Kuharič iz Kovinarja pred Sašo Marijo Ratnik s Tišine. S serijsko zračno puško je med člani  zmagal Patrik Farkaš iz Bakovec pred Denisom Benkom iz Domajinec.

V Renčah je bilo odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave in sočasno tudi prva tekma za slovenski pokal.  Na tekmi za slovenski pokal  se je med starejšimi deklicami uvrstila na drugo mesto Maja Čopi. V tekmovanju za odprto prvenstvo Renč je ekipa Društva za športno rekreacijo Murska Sobota v postavi: Maja Čopi, Lara Erniša ter Luna in Lena Kočar bila tretja. V posamični konkurenci je bila  med starejšimi deklicami druga Maja Čopi in med mladinkami tretja Asja Benčec.

V uvodnem srečanju 17.kola v drugi slovenski nogometni ligi je Farmtech v Veržeju premagal Ankaran z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek je pred 200 gledalci dosegel Paul Bian Šauperl v 29. minuti srečanja.

Začelo se je tudi tekmovanje v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod. Uvodno srečanje  so v Beltincih pred blizu 1500 gledalci nogometaši Nafte 1903 dobili proti Luštu Beltinci z rezultatom 2:0. Za Nafto sta dosegla zadetka: Vedran Vinko v 75. in Marko Marciuš v 90.minuti tekme.

V 17.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod kategorije U – 15 je  Vipoll iz Veržeja premagal v gosteh Gerečjo vas z rezultatom 2:1. Za Veržej sta dosegla zadetka: Jan Bruno Kralj in Vito Štrakl. Mladi nogometaši Maribora pa so v Murski Soboti premagali Muro s 3:1, častni zadetek za Muro je dosegel Žiga Laci.

V 15. kolu v drugi slovenski rokometni ligi za člane je Pomurje v Murski Soboti premagalo Metliko z rezultatom 35:30. Za Pomurje so  dosegli največ zadetkov:  Vasja Kozelj in Marko Jankovič po 6 ter Mitja Kozelj in Aljaž Hsmeršek po 5 zadetkov.

Rokometaši Ajdovščine pa so pred domačimi gledalci premagali  radgonski Arcont z rezultatom 25:23. Za Radgončane  so največ zadetkov dosegli: Matevž Žunič 10, Darko Zorko 4 ter Matej Rojht in Mihael Kobl po tri zadetke.