V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

29 januarja 2019 Šport


V 7. kolu druge avstrijske lige v badmintonu je ekipa BSC 70 Linz premagala ekipo WBH iz Dunaja z rezultatom 6:2. Za  ekipo Linza nastopata dva igralca  iz Lendave. Miha Horvat nekdanji član Mladosti je z Miho Šepcem  dobil dvoboj  moških dvojic proti  Vilsonu Vattenirapplu  in Janniku Maczejka  z 22:20 in 21:19. Natalija Pešehonova iz Lendave   je bila  s Petro Polanc uspešna v  ženskih dvojicah proti Isabeli  Deleueg in Michaeli Mathis z 21:18 in 21:17.  Na lestvici je ekipa Linza na drugem mestu.

Karate zveza Slovenije  je v Laškem pripravila  prireditev z naslovom »Karateist leta 2018«.  Med kadeti je   dobil priznanje za karateista leta  Nejc Sterniša iz Lomanoš v Občini Gornja Radgona,  ki zdaj nastopa za Karate klub Seki v Svetem Jerneju. Sterniša je   v minuli sezoni  zmagal tako na pokalnem tekmovanju v katah in borbah, bil je član ekipe pokalnega  prvaka . Nadarjeni karateist bo v februarju  sodeloval  s slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu na Danskem, kar je tudi nagrado za njegove rezultate v dosedanjih nastopih. Letos je imel uspešne nastope na mednarodni tekmi v Slovenskih Konjicah, kjer je med 600 karateisti zmagal v katah med kadeti in mladinci.

V  14.kolu območne  mariborske kegljaške lige je Lendava, ki vodi v ligi,  v Radencih premagala Tehnotim iz Ceršaka s 7:1. Za Lendavo ,ki vodi na lestvici so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec  559 ter Bojan Potočnik in Jože Horvat po 532 kegljev. Pri ekipi Tehnotima  je največ kegljev podrl Bogdan Lončarič in to 516 kegljev.

V 4. kolu regijske lige v streljanju z zračno puško za mlajše pionirje in cicibane  je na Tišini  moštveno med 12. ekipami zmagalo Strelsko društvo Kovinarja iz Ormoža pred Strelskim društvom Črenšovci in Športno strelskim društvom Murska Sobota. V posamični konkurenci je  med mlajšimi pionirji zmagal Lucas Vočanec in cicibankami Olivia Vočanec oba iz ormoškega Kovinarja. Med mlajšimi pionirkami je zmagala Živa Zadravec iz Črenšovec in med cicibani Luka Gerenčer iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča.

Občinska športna zveza Moravske Toplice je v Bogojini pripravila občinski prvenstvi v dvoranskem nogometu.  Med člani so zmagali Mlajtinci, ki so v finalu premagali Filovce po kazenskih strelih s 3:1. V tekmi za tretje mesto so Strehovci premagali Motvarjevce s 3:2. Najboljši strelec je bil Boštjan Zelko in vratar Pero Domonkoš iz filovske ekipe. V kategoriji veteranov so Mlajtinci v odločilni tekmi za naslov prvaka premagali  po kazenskih strelih  Moravske Toplice s 3:2. Tretje mesto so osvojili Motvarjevci.

Občinska športna zveza Moravske Toplice in  Občina Moravske Toplice bosta v petek 1. februarja ob 18.uri v Panonski vasi v Tešanovcih  pripravili slovesno razglasitev najboljših športnikov in športnic za dosežke  v letu 2018 v moravskotopliški občini.