Domov

Šport

30 januarja 2019 Šport


V Šenčurju so med  231 lokostrelci  iz 30 društev v dvoranskem lokostrelstvu bili uspešni tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava.  Na tekmi državnega prvenstva je  med veterani zmagal z dolgim lokom  in z novim državnim rekordom Zvonko Štampar s 516. krogi, v kadetski konkurenci  je bil drugi Niko Horvat  z ukrivljenim lokom in 531. krogi.  Na zadnji tekmi dvoranskega pokala Slovenije  je v Šenčurju tekmoval tudi Jožef Hozjan, ki je z dolgim lokom med člani zmagal s 510.krogi.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je pripravilo pomursko strelsko  prvenstvo  za srednješolce in osnovnošolce, najboljši pa   bodo  5. marca nastopili na finalu državnega prvenstva. Skupno je nastopilo v Murski Soboti 93 strelcev.

Med  dijaki   je s standardno zračno puško zmagal Jure Sočič iz Srednje  poklicne in tehnične  šole, med dijakinjami  je bila najbolj natančna Lena Bakan Urisk iz ljutomerske gimnazije. Moštveno je zmagala ekipa ljutomerske gimnazije v postavi: Lina Miholič, Brina Stanjko in Kristina Žižek. V serijsko zračno puško   je med dijaki  zmagal Jure Vuk in med dijakinjami Melanie Hodnik oba iz Dvojezične srednje šole Lendava, Lendavčani  so bili v postavi: Jure Vuk, Edvard Berki in Melanie Hodnik tudi moštveni zmagovalci. V streljanju z zračno pištolo je zmagal Žan Habjanič iz Srednje šole za gostinstvo in turizem, moštveno pa je zmagala Srednje poklicna in tehnična šola v postavi: Aleksij Kegelj Fartelj, Blaž Serdt in Timotej Plahut.

Med mlajšimi učenci osnovnih šol je z zračno puško zmagal Mišo Hari iz soboške III. osnovne šole, med učenkami pa Živa Zadravec iz Črenšovec. Moštveno so zmagali Črenšovci v postavi; Saša Žerdin, Živa Zadravec  in Taja Jerič. Med starejšimi učenci je zmagal Rene Žižek  in med učenkami Urška Kreft  oba s Tišine. Moštveno so med učenci zmagali Beltinčani v postavi: Niko Pozderec, Jure Gjerek in Rok Matko in med učenkami Tišina z ekipo: Anamari Hari, Nika Focko Győrek in Urška Kreft.

Med cicibani je zmagal  Jaša Grčar iz soboške III. osnovne šole in med cicibankami Greta Galamboš iz Dvojezične osnovne šole I Lendava; moštveno je zmagala soboška III osnovna šola z ekipo Jaša Grčar, Tian Mesarič in Tim Kovač.

V Mariboru je bilo na programu prvo kolo območnega tekmovanja v govorečem pikadu na katerem je nastopilo sedem  ekip medobčinskih društev slepih in slabovidnih iz severovzhodne Slovenije.  Moštveno je zmagala I. ekipa Maribora, I. ekipa  Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota se je  v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Danilo Kreslin uvrstila na tretje mesto, II. soboška ekipa v postavi: Drago Potočnik, Anton Topolnik in Dušan Cigüt  je bila šesta.

V prvi pripravljalni nogometni tekmi za spomladanski del tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi   je Nafta 1903 v gosteh igrala proti jesenskemu prvaku Radomljam 0:0. Nogometaše Radomelj je prvič vodil novi trener Muamer Vugdalić  Naslednjo prijateljsko tekmo načrtujejo nogometaši Nafte v soboto drugega februarja  na umetni travi v Lendavi proti nogometašem  Ljutomera.

Na teniških igriščih v Radencih so odigrali 4. turnir zimske teniške lige. V prvi skupini je zmagal  Robi Volf, ki je bil v odločilnem dvoboju boljši od Robija Kolarja s 7:2 tretje mesto je osvojil Vitja Podlesek, ki je premagal Jureta  Jurjoviča s 6:4. V drugi skupini je zmagal Nejc Domjan pred Luko Premzlom na tretje mesto pa se je uvrstil Dejan Podlesek. Naslednji  peti teniški turnir v Radencih bo 23. februarja.