V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

31 januarja 2019 Šport


V Lendavi sta v sredo zvečer  najboljšim tekmovalcem in ekipam v letu 2018  na področju športa podelila tradicionalne plakete in nagrade novi lendavski župan Janez Magyar in predsednik lendavske športne zveze Andrej Matjašec. Najboljši športnik v Lendavi med člani  je bil lokostrelec Kristjan Horvat, član slovenske reprezentance. Drugi je bil judoist Luka Denša in tretji strelec Peter Koczor. Med članicami je drugo leto zapored bila najboljša športnica judoistka Vita Kulčar. Na drugo mesto se je uvrstila Melissa Božič in na tretje Tamare Ferencek oba iz Judo kluba Lendava. Najboljši med ekipami je bil  Lokostrelski klub Lendava.  Najboljši strokovni delavec Gorazd Recek. Med perspektivnimi športniki so  bili nagrajeni : Niko Horvat, Mihael Biro, Luka Žerdin, Nikita Pešehonov, Milan Galamboš in Ruk Mujdrica ter  med športnicami: Veronika  Horvat, Lana Škraban, Tinaja Maučec, Nela Gerič, Nika Bedič in Iva Koša. Najboljša mlada ekipa je  iz Kluba borilnih veščin Lendava pred Odbojkarskim klubom Lendava in Lokostrelskim klubom Lendava.  Nagrado za izjemen uspeh v športu je dobila odbojkarica Lana Sarjaš, naj boljši rekreativec v letu 2018  je bil  strelec  Jozsef Hajdu.Jubilejne nagrade  so  v Lendavi dobili za 70 let dela: Nogometni klubi: Čentiba, Panonija Gaberje in Dolina ter za 40 let aktivnosti  Spedway team Lendava in Medobčinska nogometna zveza Lendava.

 V  6., zadnjem, kolu zimske lige v trapu je v Ilirski Bistrici med strelci iz Hrvaške in Slovenije sodeloval tudi aktualni  evropski prvak v streljanju z lovsko puško šibrenico Boštjan Maček doma iz Bodonec, član Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote. Na zadnji tekmi je zmagal hrvaški olimpijec Giovani Cernogorac iz Novigrada, ki je zadel 71 tarč, Boštjan Maček se je uvrstil na  5. mesto s 60. zadetki.  Iz družine Mačkovih sta nastopila še  sin Rene Maček ki se je uvrstil na 13. mesto in sestra Jasmina Maček, ki je bila uvrščena na 22. mesto.  V skupni uvrstitvi v zimski ligi sezone  2018/2019 se je Boštjan Maček  uvrstil na  drugo mesto.

Tudi v Mariboru  je tamkajšnja športna zveza družno z Občino Maribor pripravila razglasitev  najboljših športnikov za leto 2018 v mariborski občini.   Med invalidnimi športniki je drugo leto zapored bil nagrajen s prvim mestom teniški igralec  Marino Kegl iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba  Maribor.

V zaostalem srečanju 8. kola  v pomurski košarkarski ligi je Košarkarsko društvo Ljutomer premagalo Sistemorg iz Beltinec  z rezultatom 76:60, kar je prvi poraz Beltinčanov v ligi. Za  Ljutomerčane je dosegel Tomaž Sagaj 16 točk in za Sistemorg Aleš Novak 26.  Kljub porazu košarkarji Sistemorga še naprej vodijo na lestvici  pomurske lige.  

V  7. kolu prve pomurske lige v pikadu so bili doseženi naslednji rezultati:  Mokoš Bakovci – Čarne vrane Ižakovci 6:19, Kouvrani Filovci – Team maži bar Ižakovci  21:4 in Leona Ljutomer –  Špirić Černelavci 8:17. Na lestvici vodi Pikado klub Špirić  s 16.točkami. V drugi pomurski pikado ligi  so igrali takole: Kocka bar Renkovci – Športno društvo Dokležovje 15:10, Gaj Murska Sobota – Picolo Melinci  17:8 in Naš bar Melinci  –  Bar Tiffani  Črenšovci 13:12. Na lestvici vodi Pikado klub Gaj iz Murske Sobote s 14.točkami.