Domov

Šport

1 februarja 2019 Šport


Mestna občina Murska Sobota je družno z Zavodom za kulturo, turizem in šport ter Športno zvezo Murska Sobota v Gledališču Park v Murski Soboti v četrtek  že 28. tič pripravila podelitev priznanj najboljšim na področju športa, kjer je aktivnih 8764 športnikov v 30 športnih panogah Priznanja sta podeljevala župan Aleksander Jevšek in predsednik športne zveze Andrej Gomboši. 

Med športnicami je prejela največ glasov atletinja Urška Martinec iz soboškega Atletskega kluba Pomurje.  Druga je bila telovadka Maja Čopi in tretja košarkarica Blaže Čeh.

Med športniki je bil izbran za športnika leta, nogometaš, kapetan prvoligaške Mure Alen Kozar: Drugi posamično je bil med športniki odbojkar Gorazd Flisar in tretji strelec Jure Sočič.

Med osnovnošolci sta dobila priznanji kot najboljša judoist Blaž Küplen in košarkarica Mia Žekš. Med osnovnimi šolami je bila najboljša Osnovna šola I, priznanji pa sta dobili tudi Osnovna šola III in IV obe iz Murske Sobote. Med invalidnimi športniki sta dobila priznanji tenisač Marino Kegl in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota.

Moštveno so bili   v Murski Soboti med posamičnimi športi  nagrajeni Rokoborsko društvo Sobota pred Športno strelskim društvo Sobota in Društvom za športno rekreacijo Murska Sobota. Med kolektivnimi športi je zbral največ točk  Nogometni klub Mura pred Odbojkarskim klubom Pomurje in Rokometnim klubom Pomurje ter med ženskimi športnimi ekipami: Ženski odbojkarski klub Sobota pred Ženskim košarkarskim klubom Pomurje in  Kegljaškim klubom Radenska iz Murske Sobote, kjer tekmuje tudi svetovna prvakinja Marika Kardinar.

Za vrhunske športne dosežke za promocijo Murske Sobote  so dobili posebna priznanja evropska prvaka v strelstvu Boštjan Maček, v judu Adrijan Gomboc in  rokoborec David Habat ter  potapljavka na vdih Alenka Artnik s svetovnim rekordom potapljanja 105 metrov.

V zadnji pripravljani nogometni tekmi ,pred odhodom na priprave v Turčijo,  so nogometaši Mure v podaljšanem igralnem času 2 x 55  minut  v Murski Soboti gostili nogometaše drugoligaške Drave s Ptuja, ki je po jesenskem delu tekmovanja v 2. slovenski ligi na sedmem mestu.  Nogometaši  Mure  so zmagali z rezultatom 5:1.  Za Muro je dosegel dva zadetka Maksimiljan Zorman po enkrat pa so se vpisali med strelce: Klemen Šturm, Kevin Žižek in Nino Kouter. Ptujčani so že  v 8. minuti presenetili gostitelje z vodilnim zadetkom , v drugem polčasu  je vratar Mure Marko Obradović ubranil 11 metrovko.

V  9.kolu  vzhodne slovenske super lige v pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Top Gun Gorjak Grlava –   Dado Grad  11:6, Friend’s team Sveti Jurij – Kava bar Vila Monde Ptuj –  5:12, Picolo bar  Melinci –Slavček Gornji Slaveči 13:4 in Gabrijelov barček Vučja vas – Top Gun Kiraly Grlava 6:11. Na lestvici vodi Top Gun Gorjak iz Grlave s 25.točkami. Nocoj ob 19.uri bodo na programu že dvoboji 10.kola.

V 5. kolu  13. sezone zimske lige  v malem nogometu so v Ljutomeru A skupini igrali takole:  Razkrižje  -Cven  3:4, Bar 2 Miklavž pri Ormožu – Dioniz bar Ljutomer 1:1 in Šic bar  Ljutomer –  Bar Trsek Spodnji Ključarovci  3:2.  V A skupini vodi Športno društvo Cven z 10.točkami. V B skupini  so igrali takole: Ekosen Kapela  Avtoličarstvo Škrinjar  Veščica 0:3, Lordi Bar Gaja  Ivanjkovci – Bar ribnik Ormož  0:0, tekma Ključarovci  –  Šport plus Ljutomer je bila preložena. Na lestvici vodi Šport plus iz Ljutomera z 9.točkami, na lestvici strelcev pa vodi Primož Kolbl s Cvena z 9.zadetki.

V veteranski ligi so igrali takole: Krim Mala Nedelja – Železne dveri 1:1, Vičanci – Meteorplast Ljutomer 3:2, Cven – Pušenci  5:1 in Križevci – Atlantis bar  Ljutomer  1:0. Na lestvici vodita Cven in Vičanci z 11.točkami med strelci pa Slavko Plohl in Denis Pintarič oba z 8. zadetki. Tekmovanje se bo nadaljevalo  že 2. februarja ob 13.45