V etru
Srečanje na Murskem valu
Domov

Šport

6 februarja 2019 Šport


Karate kluba Murska Sobota je v Bogojini pripravil množično medklubsko tekmovanje v tradicionalnem karateju  z naslovom: Bogojina open 2019 na katerem je sodelovalo kar 110 karateistov v vseh starostnih kategorijah. Odlično so se odrezali tudi soboški karateisti, ki so bili kar 14 krat med zmagovalci. V  katah je med veterankami zmagala Katarina Sluga in med veterani Kristjan Čerpnjak. Pri članicah je bila najboljša  Sonja Ferenčak Ferenc. Med mlajšimi deklicami je med zelenimi pasovi zmagala Isa Ivančič, z oranžnimi pasovi pa je bila v kategoriji U – 8 zmagovalka Gaja Šinko. V kadetski konkurenci se je uvrstil na prvo na prvo mesto  Tilen Jug in med mlajšimi dečki Črtomir Ismajlović. Med najmlajšimi tekmovalci pa so bile zmagovalke še Sara Ritlop, Blaž Križanič in Jurij Štefanec. V borbah  so med tekmovalci Karate kluba Murska Sobota bili zmagovalci po kategorijah: Ivan Ivančič, Luka Šobak, Nino Ratoša in Nisa Kocet.

V  19. kolu prve hrvaške nogometne lige je bil v Osijeku dvoboj med Osijekom,  za katerega igra tudi Erik Janža in Hajdukom. Pred 3000 gledalci je Hajduk iz Splita po štirih letih premagal Osijek z 1:0, zmagoviti zadetek je dosegel za Hajduk Mijo Caktaš v 49. minuti. Za Osijek, ki je drugi na lestvici hrvaške lige s 34.točkami je do 81. minute igral tudi Erik Janža iz Puževec, Hajduk  je s to zmago na 6. mestu s 26.točkami. Na lestvici prepričljivo vodi zagrebški Dinamo, ki ima 48 točk.

V 9. kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Čarne vrane Ižakovci – Team maži bar Ižakovci 17:8, Leona Ljutomer –Mokoš Bakovci 18:7, dvoboj med Špirićem Černelavci in Kouvrani iz Filovec je bil preložen. Na lestvici vodi kljub zaostalem srečanju brez poraza Pikado klub Špirić s 16.točkami. V drugi pomurski pikado ligi  so igrali takole: Picolo Melinci- Naš bar Melinci  4:21, Bar Tiffani Črenšovci – Športno društvo Dokležovje  10:15 in Gaj Murska Sobota –  Kocka bar Renkovci  14:11. Na lestvici vodi Pikado klub Gaj Murska Sobota s 16.točkami, dvoboji 10. kola  bodo na programu v soboto 9. februarja ob 19.uri.

Športno strelsko društvo  Murska Sobota bo do petka  8.februarja na strelišču v Murski Soboti  pripravilo   5. kolo mednarodne strelske First lige v streljanju z zračno pištolo. Nastopilo bo 10 ekip in 35 strelcev. Po štirih kolih vodijo strelci Alzasa iz Čakovca, med pomurskimi ekipami je na 6. mestu Športno strelsko društvo Murska Sobota.  Posamično  vodi Željko Posavec iz Dalmacija cementa iz Solina, med pomurskimi strelci  je Avgust Horvat iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča na solidnem 8. mestu. Zadnji tekmovalni dan bo v petek med 16. in 20. uro.

Judo klub Lendava ,ki ga vodi predsednik Franc Mlinarič ,  bo v soboto 9. februarja  ob 10. pripravil v telovadnici Dvojezične osnovne šole I v Lendavi 44. mednarodno  tekmovanje v judu  za pokal Lendave.  Organizatorji pričakujejo na tekmo  blizu   400 tekmovalcev  med katerimi tudi  judoiste iz sosednjih držav. Za Judo klub Lendava bo to  generalka pred članskim in kadetskim državno prvenstvom, ki bo v Lendavi 23.marca.