V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport

7 februarja 2019 Šport


Nogometaši Mure, ki so ta čas na pripravah  v Turčiji, v kraju Side, so včeraj tam odigrali prvo prijateljsko pripravljalno nogometno tekmo proti ukrajinskemu prvoligašu  Chernomoretsu iz Odese in iztržili rezultat  0:0. Današnja tekma  proti  Rakovu je s strani poljskega prvoligaša odpovedana, naslednja pripravljalna tekma pa bo na programu v torek 12. februarja proti ruskemu Spartaku iz Moskve.

Slovenski odbojkarski prvaki, igralci  ACH Volleya  iz Ljubljane so v osmi tekmi srednjeevropske lige  v odbojki v na Madžarskem premagali ekipo Kazincbarcika s 3:0. in zabeležili sedmo zmago ter so zdaj znova na vrhu lestvice. Za slovenske prvake je igral tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote in k zmagi slovenskih  prvakov prispeval  kar 13 točk.

V  vzhodni slovenski super ligi v elektronskem pikadu  so  bili v  10.kolu  doseženi naslednji rezultati: Dado Grad – Gabrijelov barček Vučja vas 3:14, Top Gun Krilay Grlava –  Pikado klub Picolo bar Melinci 12:5, Slavček Gornji Slaveči – Friend’s team Sveti Jurij  7:10, Kava bar Monde Ptuj – Top Gun Gorjak Grlava 15:5. Na lestvici vodi Top Gun Kiraly s 27.točkami, sledijo pa  Top Gun Gorjak s 25., Kava bar Monde s 24. in četrti je Pikado klub Gabrijelov barček iz Vučje vasi as 14.točkami.  11. kolo bo na programu jutri ob 19.tih.

V vzhodni skupini slovenske rokometne lige za mlade  so v 10.kolu   mlajši dečki Arconta iz Gornje Radgone v gosteh premagali Branik v Mariboru z rezultatom 23:19. Za radgonski Arcont sta največ zadetkov k zmagi prispevala:  Nevio Niko Perša s 13. in Filip Šijanec,ki je 6 zadetkov prispeval k zmagi Radgončanov v Mariboru.

V  Turnišču so opravili 2. kolo rekreacijske strelske lige   s standardno zračno puško v Turnišču v organizaciji Strelske družine Štefana Kovača iz Turnišča. Po dveh kolih posamično vodi Miha Fuks s 303,7. krogi drugi je Brne Fuks z 282. krogi in tretji Jožef Slavic, ki je zadel  273, 2 kroga.  Moštveni vodi ekipa »Mi trije« z 856.krogi, drugi so Varaški orli s 765,8.krogi in tretji  Sivi panterji, vsi iz Turnišča  s 699,6. krogi.  Skupno nastopa 25 strelcev. Tretje kolo bo na programu v petek 15. februarja ob 17.30.  

Čeprav so danes in jutri v ospredju številne kulturne prireditve   bosta v prostorih gradu v Beltincih nocoj ob 18.tih  Občina Beltinci in Športna zveza Beltinci pripravila slovesno razglasitev najboljših športnikov,  športnic ter moških in ženskih ekip. Na Murskem valu vas bomo seznanili z najboljšimi že v naših naslednjih informativnih oddajah ob 19. in 20.