V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport

8 februarja 2019 Šport


V prvem srečanju evropskega pokala Challenge II v dvoranskem hokeju v bolgarski  Varni je slovenski podprvak predanovski Triglav premagal Elektrovojvodino iz Srbije z rezultatom 5:2, ob polčasu je bil izid že 3:0. Za Triglav sta dosegla po dva zadetka: Davorin Škrilec in Žan Zrinski po en zadetek pa je k zmagi dodal še  Alen Balaž. Drugo tekmo na evropskem pokalu bodo predanovski hokejisti igrali danes ob  18.40 proti Akademiku iz bolgarske Sofije,  jutri pa še proti gruzijski ekipi Adjara in ekipi Soroksari iz Madžarske. Tekmovanje bo končano v nedeljo s tekmo med Triglavom in ekipo Kilpari iz Finske.

 V Beltincih sta  župan Občine Beltinci  Marko Virag in  predsednik športne zveze Andrej Pozderec  na posebni slovesnosti  v prostorih gradu  podelila priznanja športnikom  in ekipam za njihove dosežke  v letu   2018 .

Med športnicami je zbrala največ glasov  karateistka Fiona Zečiri pred odbojkarico Saro Sakovič in judoistko Kajo Baler. Med športniki je  bil lani najboljši v Beltincih pikadist Sašo Vütek pred  strelcem Mitjo Černijem in odbojkarjem Davidom Novakom.

Med športnimi ekipami v ženski konkurenci je zbral največ glasov Ženski nogometni klub Pomurje iz Bratonec in v moški konkurenci Nogometno društvo Beltinci pred Hokejskim klubom Lipovci in Strelskim društvom Gančani.

Med perspektivami športniki  v Občini Beltinci  je dobila priznanje jahalka konj Hana Škafar in med športniki   judoist Tilen Forjan pred hokejistom Alenom Maučecem in judoistom Gabrijelom Lipičem.

Posebni priznanji so podelili za dobro sodelovanje  na področju športa Občini Beltinci in Vrtcu Beltinci. Več o izboru športnikov leta bomo na Murskem valu poročali še v jutrišnji informativni oddaji ko naš gost župan Marko Virag in v nedeljskem športnem popoldnevu ko bodo spregovorili tudi najboljši športniki in športnice.

Na soboškem strelišču poteka danes zadnji dan  5.turnir mednarodne First lige v streljanju z zračno pištolo. Po dveh dneh vodi posamično Željko Posavec iz Solina s 576.krogi, med pomurskimi strelci je na 7. mestu Dominik Vnuk iz turniškega strelskega društva, ki je zadel  557 krogov.  Moštveno so v vodstvu strelci Alzasa iz Čakovca s 1484.krogi, Športno strelsko društvo Murska Sobota je na četrtem mestu s 1593.krogi.

V pripravljalni nogometni tekmi so jesenski prvaki slovenske nogometne  lige Telekom  nogometaši Maribora v turškem Beleku  igrali tekmo  proti vodilni ekipi druge nogometne lige  Bosne in Hercegovine Borcu iz Banja Luke.  Tekma je trajala le 45 minut, izid je bil 4:0,  nato pa so gostje iz  Banja Luke zapustili igrišče. V prvem in edinem polčasu sta za Maribor igrala tudi Žan Kolmanič iz Veržeja in Dare Vršič iz Segovec pri Apačah. Pri Mariborčanih se je odlikoval z dvema zadetkoma veteran Marcos Tavares z dvema zadetkom. 

Mladi nogometaši Mure starostne kategorije U – 11 so na mednarodnem turnirju v Zalaegerszegu osvojili po taktirko trenerja Tineta Špilaka drugo mesto. Mura je premagala  Ajko z 2:1, Haladas z 1:0 oba iz Madžarske, Slaven Belupo iz Hrvaške s 4:3 ter igrala proti Nagykanizsi 1:1 in  izgubila proti zmagovalni ekipi ZTE-ja iz Madžarske z 1:0.

V  2. kolu drugega dela prve slovenske  ženske košarkarske lige je Grosuplje  premagalo Mariborčanke s 64:55. Za Grosuplje sta  največ zadetkov k zmagi prispevali  Tinkara Zoran 17  in  Mojca Ahac 14; pri Mariborčankah pa je Prekmurka Tina Cvijanović zadela 16 točk in Merisa Dautović 14 točk. Na lestvici so Mariborčanke na 5. mestu z 19. točkami, Grosuplje pa ima na 6, mestu 18 točk.