V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport

25 februarja 2019 Šport


Na  6. strelskem  memorialu Vladimirja Kebra v Zrečah  so v članski in mladinski konkurenci  med 141.strelci  iz 27 ekip sodelovali tudi pomurski strelci. V članski konkurenci je zmagala ekipa Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča v postavi: Robi Markoja, Tadej Žalik in Uroš Maučec tretji so bili Črenšovci z ekipo Žan Kelenc, Domen Jarni in Jure Sodja.  Med posamezniki se je v finalu na tretje mesto uvrstil Tadej Žalik. Med mladinci so se na drugo mesto uvrstili  tekmovalci Športno strelskega društva  Murska Sobota z ekipo: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari tretji  so bili Tišinčani v postavi: Tjan Kazar, Iztok Rebrica in Tadej Kuhar.  Med mladinci je v kvalifikacijah dosegel izjemen rezultat Jure Sočič, ki je zadel 621,2 kroga.

V zadnji tekmi   17.kola v prvi A slovenski odbojkarski ligi za članice je  II. ekipa Calcita Volleya  iz  Kamnika v Prlekiji premagala Ljutomerčanke s 3:0.  Gostiteljice,   pod taktirko trenerja Andreja Tota ,so se  še najbolj upirale v tretjem nizu ko so zbrale 20 točk. Za Ljutomer so zadele največ točk:  Nataša Anželj 9, Barbara Petek 8 in Kaja Makoter 4; pri Kamničankah pa se je odlikovala Sara Sitar z 12.točkami.

V prijateljski  pripravljalni nogometni tekmi  je Nafta 1903 v Lendavi premagala celjskega tretje ligaša Simer Šampion s 5:0. Za  Nafto je dosegel dva zadetka: Alen Ploj po enega pa so k zmagi prispevali: Roland Paku, Žiga Živko in Jaka Bizjak.  Nogometaši Nafte pod taktirko trenerja Franca Fridla  bodo naslednjo pripravljalno nogometno tekmo igrali v soboto 2. marca proti nogometašem Vidma.

Nogometaši Beltinec  so v sedmi pripravljalni nogometni tekmi za nadelavanje tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi pod vodstvom trenerja Zlatka Gaborja  premagali Serdico Kleparstvo Šinko z rezultatom 3:0.  Za Beltince so dosegli zadetke:  Rok Ropoša, Jan Kristl in Patrik Raduha.  Naslednjo prijateljsko nogometno tekmo bodo Beltinci igrali v soboto 2. marca proti nogometašem Rogaške.

Na  dvodnevnem  3. zimskem turnirju v malem nogometu je v Radencih sodelovalo 50 ekip iz Hrvaške  iz Slovenije. Med  7 letniki je zmagala Mura, v najboljšo postavo   se je iz NŠ Mura uvrstil  Rok Perkič. V kategoriji  U – 9 je zmagal Miklavž, druga je bila Mura tretji Ljutomer in četrti Vipoll iz Veržeja. V najboljšo ekipo  so se uvrstili: Svit Delak iz Radenske Slatine, Vid Bogdan iz Ljutomera, Niko Križanič iz Vipolla  in Jure Muraus iz Mure. Med 10 letniki je zmagala Radenska Slatina, tretja je bila Mura. V najboljšo ekipo so se med pomurskimi igralci uvrstili:  Mai Hakl, Jan Kolar in Andrej Filipčič iz Radenske Slatine in Miha Matjašec iz Mure. Med 13 letniki  je zmagal Maribor pred soboško Muro. V najboljšo ekipo turnirja so bili med pomurski igralci uvrstili: Domen Mulec iz Radenske Slatine , Anej Roman Leljak iz Maribora in David Vidmajer iz soboške Mure.

V Murski Soboti je Pikado klub Gaj pripravil sklepni turnir 2. pomurske lige v elektronskem pikadu na katerem je sodelovalo 34 igralcev.  Posamično je zmagal Davor Horvat  iz Pikado kluba Špirić Černelavci , drugi je bil Boris Horvat  iz Pikado kluba Gaj in tretji Primož Kolbl iz Teama maži bar Ižakovci. V dvojicah  sta zmagala:  Matjaž Győrek iz Dokležovja in Dijak Bajič iz Špirića Černelavci  druga je bila dvojica: Denis Kokol  – Primož Gabor oba iz Pikado kluba Naš bar Melinci na tretje mesto se je uvrstila dvojica: : Primož Kolbl  iz Teama maži bar in Danijel Petek iz  Bara Tiffani Črenšovci.

dav