V etru
Od petka do petka
Domov

Šport

22 marca 2017 Šport


Slovenska ženska mladinska nogometna reprezentanca U – 19 je na mednarodnem nogometnem turnirju Kuban Spring  2017 v Rusiji doslej odigrala dve srečanji. V prvi tekmi je reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorke Petre Mikeln premagala Kazahstan z rezultatom 5:1; na tej tekmi je tri zadetke dosegla Špela Kolbl članica Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci.  V drugi tekmi je Slovenija igrala proti regijski reprezentanci Krasnodarja 0:0.  Za slovensko izbrano vrsto igrajo tudi Beltinčanke: Sara Nemet, Špela Rozmarič, Karmen Godina in Tinkara Frangež.

V Ajdovščini je   slovenska moška reprezentanca U – 18  v prijateljski nogometni tekmi premagala reprezentanco Srbije z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za slovensko reprezentanco je prispeval Adam Gnezda Čerin. Za reprezentanco  je igral do 64. minute tudi Tomi Horvat  iz Turnišča, član Nogometnega kluba Maribor.

Na državnem prvenstvu  osnovnih šol v streljanju  s serijsko  zračno puško  so imeli v Ljubljani  precej uspeha  mladi pomurski strelci. Med starejšimi učenkami so mlade strelke Osnovne šole Dobrovnik v postavi: Saša Gavrič, Melani Ferencek in Laura Podgoršek zasedle prvo mesto in osvojile naslov državnih prvakinj.  V posamični konkurenci je Patrik Farkaš iz Osnovne šole Bakovci zasedel drugo mesto, moštveno med pionirji pa je bila Osnovna šola III iz Murske Sobote tretja. V kategoriji mlajših učencev je bil drugi posamično David Toth iz Osnovne šole III. Murska Sobota;  njegova osnovna šola pa je bila moštveno uvrščena na tretje mesto.

V 3.kolu  prve slovenske košarkarske lige U – 15 so starejše pionirke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje v Murski Soboti premagali Žiri iz Škofje Loke z rezultatom 61:38. Za Pomurke so zadele največ točk: Blaža Čeh 20, Mia Žekš 16, Bruna Čeh 8 in Aneja Stojko 5 točk; pri gostjah se je odlikovala Nastja Emeršič z 11 točkami.

V Kamniku je bilo območno tekmovanje v bocci dvoranskem balinanju za invalide.  V skupini ne kategoriziranih invalidov se je uvrstil na prvo mesto Željko Flisar. V skupini  B C  – 2  je bil Bojan Poredoš drugi in Lara Tkalec sedma,  vsi iz Društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. .