V etru
Mijmo grede
Domov

Šport

27 februarja 2019 Šport


Slovenske prvakinje v dvoranskem hokeju, igralke Moravskih Toplic, so uspešno odigrale dve srečanji v mednarodni avstrijski ligi. Na Dunaju so igralke Moravskih Toplic premagale najprej madžarsko ekipo Szentlaszlo s 5:0, kjer je štirikrat zadela Petra Dervarič ter enkrat Alja Mesarič. V drugem srečanju so hokejistke Moravskih Toplic premagale še avstrijsko ekipo Mődlinga kar z 8:0. Znova je bila najboljša strelka pri Prekmurkah Petra Dervarič s petimi zadetki, po enega pa so k zmagi prispevale: Alja Mesarič, Ema Vőrőš in Tanja Konye.

Na mednarodnem kvalifikacijskem turnirju v tekwandoju je v Trstu Beno Misja iz Lendave, ki je član italijanskega kluba Hwarang team Verona, na največjem evropskem turnirju za grand prixom, osvojil drugo mesto v drugi skupini tekmovalcev. Misja se je po devetih zmagah in dveh porazih uvrstil v finale, kjer je moral priznati premoč Nemcu Kraiderju. Kljub porazu je dosegel odličen dosežek, saj se je uvrstil na finalni turnir finale »president cupa«, kjer se bodo srečali najboljši štirje tekmovalci te kategorije v Evropi.

Na 14. mednarodnem tekmovanju v športnem karateju za memorial Nestla Žganka so bili v Velenju uspešni tekmovalci karate sekcije ljutomerskega Partizana. Skupno je v Velenju sodelovalo 49 klubov iz štirih držav, ljutomerski karateisti pa so osvojili dve zlati, tri srebrne in pet bronastih medalj. V katah je Taja Plohl osvojila eno prvo, eno drugo in eno tretje mesto. Nuša Janžekovič je zmagala v katah med malčicami, tretja je bila tudi ekipa ljutomerskih deklet v katah. V športnih borbah je bila druga Hannah Vela Rauter, tretja mesta pa so si priborili: Nuša Janžekovič, Tija Janžekovič in Nick Škoflanc, ki je bil tretji med mlajšimi kadeti in drugi med kadeti.

Člani območnega društva nogometnih trenerjev iz Lendave so sodelovali na letnem zboru nogometnih trenerjev v Varaždinu. Na zboru sta sodelovala predsednik lendavskih trenerjev Franc Meštrović Horvat in član upravnega odbora Franc Litrop, ki sta ugodno ocenila sodelovanje s trenerji iz Hrvaške. Tudi v prihodnje bodo takšne oblike sodelovanja potekale predvsem na izobraževalnih seminarjih. Prva priložnost za srečanje trenerjev bo v ponedeljek 4. marca v Rakičanu, ko bodo zborovali soboški nogometni trenerji, ki jih vodi predsednik Zdenko Maučec.