Domov

Šport

7 marca 2019 Šport


Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj  je po sobotnem  21. kolu v prvi slovenski nogometni ligi Telekom znova izrekel denarno kazen soboški Mura v višini 750 eurov zaradi prižiganja bakel s strani navijačev  med tekmo Mura – Domžale. Mariborski trener Darko Milanič  bo zaradi komentiranja sodniških odločitev v njegovem stilu  v naslednjem kolu  med gledalci na naslednji nogometni tekmi.  Sicer pa za Muro  v Velenju  proti Rudarju zaradi kartonov  ne bo smel igrati Luka Šušnjara, pri Rudarju pa bo zaradi kartonov manjkal Damjan Trifković.

V 9.kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je v Mariboru gostiteljska ekipa Maribora premagala Grosuplje z rezultatom 71:55. Za Mariborčanke je zadela največ točk Tina Cvijanović iz Murske Sobote, ki je na začasnem delu pri Mariboru.  Na lestvici vodi Cinkarna Celje s 44. točkami, Mariborčanke na petem mestu imajo 31 točk in Grosuplje na šestem mestu 30 točk.  

V vzhodni slovenski C ligi v elektronskem pikadu so v 9.kolu bili doseženi naslednji rezultati:  Top Gun Elrad Grlava- Tünka team  Stročja vas  13:4,  Plitvica 2 – Plitvica l  2:15 in Bar baza Bad  girls Logarovci –  Gabrijelov barček Vučja vas 9:8. Na lestvici  vodi Plitvica I s 27.točkami, drugi je Gabrijelov barček iz Vučje vas, ki ima 19 točk. Slovenski igralci pikada  se že pripravljajo za letošnje državno prvenstvo, ki bo od 28. do 31. marca v Zdravilišču Radin v Radencih.

Čeprav je Bowling kluba Lendava brez igrišča v Lendavi in  mora vse tekme s prvo in drugo ekipo v drugi in tretji slovenski bowling ligi igrati v Maksimusu  Murski Soboti so  člani  vendarle ugodno ocenili rezultate v letu 2018. Ker je staremu vodstvu kluba potekel mandat so opravili tudi volitve in za novega starega predsednika je bil znova izvoljen Geza Gőmboš, tajniške naloge bo opravljal Marjan Časar, blagajnik kluba pa bo v novem mandatu Tibor Kőnye.  V letu 2018 je klub za treninge  in tekmovanja opravil kar 15.000 km, kar je bil največji strošek kluba v minulem letu.

Regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije – združenje športnih zvez iz Moravskih Toplic, ki jo vodi Branko Recek,  bo v sredo 13. marca ob 10. v Termah Vivat v Moravskih Toplicah pripravila   zanimiv strokovni posvet o pripravi dokumentov letnega programa športa v  lokalni skupnosti po novem zakonu. V goste v Moravske Toplice bo prišel član komisije za pripravo teh dokumentov na  Olimpijskemu komiteju Slovenije gospod Olaf Grbec, ki bo po  predavanju odgovarjal tudi na vprašanja obiskovalcev.