V etru
Osrednja poročila na Murskem valu
Domov

Šport

8 marca 2019 Šport


Slovenska dekliška  nogometna reprezentanca U – 17 pod taktirko selektorke Tine Kelenberger je v Cerkvenjaku, kar pred 600 gledalci,  izgubila tudi povratno prijateljsko srečanje proti vrstnicam iz Madžarske, tokrat so bile gostje boljše od Slovenije s 4:0,  prvo tekmo  so  v Nagykanizsi dobile Madžarske z 2:1.  Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Pomurje: Luana Zajmi, Albina Čizmazija, Nina Kajzba in  Ema Horvat , v kadru reprezentance pa je bila tudi Lili Sofija Balažic.  Slovenska reprezentanca se bo zbrala znova  18. marca ,ko bo odpotovala v Italijo  na elitni del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu in se tam pomerila  z reprezentancami Danske, Italije in Islandije.

V Ljubljani je bilo včeraj finale  državnega strelskega prvenstva osnovnih šol v streljanju  s serijsko zračno puško ,kjer je nastopilo 120 strelcev in strelk iz 22 osnovnih šol. Med mlajšimi učenci se je na drugo mesto uvrstil  Mišo Hari iz soboške III osnovne šole, na drugo mesto se je uvrstila Osnovna šola  Črenšovci v postavi: Saša Žerdin, Živa Zadravec in Teja Jerič. Med starejšimi učenci  se  je moštveno na drugo mesto uvrstila Osnovna šola Beltinci z ekipo: Niko Pozderec, Jure Gjerek in Rok Matko.

V Ljubljani je bilo tudi finale državnega   strelskega prvenstva za dijake srednjih šol kjer so med  117. strelci iz 17 šol pomurski strelci osvojili pet  medalj. V tekmovanju s serijsko  zračno puško je med dijakinjami  zmagala Katja Zver iz Lendave sicer dijakinja Srednje šole oblačilnih strok iz Maribora. S standardno zračno puško je bil drugi  Jure Sočič iz Srednje poklicne in tehnične šole Murska Sobota med dijakinjami  je zmagala Antonija Kosi iz Ljutomera iz Ekonomske šole Ptuj.  Moštveno  je bila tretja Gimnazija Franca Miklošiča iz Ljutomera z ekipo: Kristina Žižek, Brina Stajnko in Lina Miholič. V streljanju z zračno pištolo  je bila ekipa Srednje tehnične in poklicne šole Murska Sobota z ekipo: Timotej Plahut, Aleksij Kegelj Fartelj in Blaž Serdt tretja.

dav

V Murski Soboti je bilo končano tekmovanje v občinski namiznoteniški ligi, kjer je med šestimi ekipami zmagala ekipa BRDM; v postavi: Borut Mklus, Rajko Grčar. Davorin Dervarič in Mitja Županek. Posamično je  zmagal Davorin Dervarič s 84.točkami, drugi je bil Mitja Županek oba iz ekipe BRDM s 76.točkami tretji  je bil med posamezniki Vojko Gumilar iz ekipe TNT s 76.točkami.  V dvojicah sta zmagala Vojko Gumilar in Ivan Trpan iz ekipe TNT pred Francijem in Črtomirjem Justom oba iz ekipe Alf pa  tretja  sta bila Luka Žagar in Zlatko Veselinović iz ekipe Spin.