V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport

9 marca 2019 Šport


Med petimi slovenskimi judoisti je nastopil na Veliki nagradi Maroka v Marakešu tudi   aktualni evropski prvak  Adrian Gomboc iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad.  Slovenski prvak ,ki je nastopil v kategoriji do 66 kg,  ni imel sreče pri žrebu saj je že v drugem kolu, potem ko je bil v prvem kolu prost, dobil za nasprotnika  olimpijskega prvaka Rusa Beslana Mudranova, ki je bil v dvoboju boljši, Adrian Gomboc pa se je po tem dvoboju  poslovil od nadaljnjega tekmovanja.

V 9.kolu druge avstrijske lige v badmintonu je vodilna ekipa  Wiener Neustadta premagala ekipo BSC 70 Linz z rezultatom 5:3. Za ekipo Linza je nastopil tudi Miha Horvat  iz Lendave, ki je dvoboj v moških dvojicah z Miho Šepcem izgubil  dvakrat z 21:14. Več uspeha je imela Lendavčanka Natalija Pešehonova, ki je s Petro Polanc dobila dvoboj v ženskih dvojicah  proti dvojici: Schuster – Polc z 21:16 in 21:10. Kljub porazu ekipa Linza ostaja na drugem mestu druge avstrijske lige v badmintonu.

V 2. kolu končnice 3. slovenske košarkarske lige je v Murski Soboti Postojna premagala Radensko Creativ z rezultatom 73:65.  Soboški košarkarji so bili boljši le v drugi četrtini ,ki so jo dobili s 25:19 v ostalih treh pa so bili boljši gostje. Za Radensko Creativ so največ točk dosegli: Igor Spešič 14, Tilen Kukel 10, Elvis Šarkinovič 8 in Nejc Juteršnik  6 točk; pri Postojni se je odlikoval Žiga Erčulj z 18.točkami.

V uvodni tekmi 13. kola v drugi slovenski rokometni ligi  je  Grosuplje sinoči premagalo radgonski Arcont z rezultatom  28:16. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 5, Boštjan Šijanec 3 ter Denis Gorjup in  in Tine Podlunšek po dva zadetka; pri Grosuplju so se odlikovali:  Anže  Kitak, Jure Stare in Tilen Zakotnik s 4. zadetki.

Strelsko društvo Vrhnika je pripravilo prvo tekmo slovenskega pokala v streljanju s puško šibrenico.  Brez Boštjana Mačka iz Bodonec, ki je na tekmovanju v tujini, se je med pomurskimi strelci najbolje uvrstil Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona, ki je se z 99 zadetki uvrstil na tretje mesto.

Slovenska  nogometna  reprezentanca igralcev starih do 19 let bo od 20. do 26. marca sodelovala na Nizozemskem v  elitnem  delu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.  Med izbranci selektorja  Agrona Šalje je tudi Žan Kolmanič doma iz Veržeja, član Maribora.  Slovenski nogometaši se bodo na Nizozemskem pomerili najprej proti Španiji nato proti gostiteljici Nizozemski in v zadnji tekmi še proti Walesu.

Slovenska izbrana vrsta nogometašev starih do 17 let   bo v Nemčiji od 20. do 26. marca  sodelovala na   elitnem delu kvalifikacij  za nastop na evropskem prvenstvu.   Med izbranci slovenskega selektorja  Aleksandra Radosavljevića ,ki je v letih 2003- 2004 igral tudi za soboško Muro,  je  tudi Žiga Laci doma iz Turnišča član soboške Mure.  Slovenski nogometaši bodo v kvalifikacijah igrali najprej igrala proti Oslandiji nato proti Belorusiji in zadnje 26. marca še proti gostiteljici Nemčiji.