V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport

11 marca 2019 Šport


V Mariboru je bil 28.  finalni  košarkarski turnir  za slovenski pokal, kjer sta igrali tudi dve pomurski košarkarici. V finalu je Cinkarna Celje premagala Akson Ilirijo z rezultatom  95:67 in Celjanke so  osvojile  13. naslov slovenskih pokalnih prvakinj. Za Celjanke je igrala dobrih pet minut tudi mlada Blaža Čeh iz Rakičana, nekdanja članica soboškega Pomurja, ki je tako osvojila v svoji karieri prvo slovensko člansko lovoriko. Manj uspeha je imela  ekipa Maribora, ki je v polfinalu utrpela poraz proti  Akson  Iliriji z 79:63, Sobočanka Tina Cvijanović je za Mariborčanke zadela 9 točk.

V 25. kolu poljske ekstra nogometne lige je ekipa Zaglebie v gosteh pred 15.319. gledalci premagalo Pagon Szcech s 3:0. Za Zaglebie je dosegel prvi zadetek Damjan Bohar,  doma iz Mačkovec, kar je  njegov šesti zadetek v poljski ligi. Manj uspeha je imela ekipa Korone, ki je pred 9.644. gledalci izgubila proti   Wisli s 6:2. Za Korono je igral tudi Matej Pučko iz Šalinec ,ki je bil podajalec pri drugem  zadetku Korone.

V  13.kolu prve slovenske ženske nogometne lige je bila tekma med Telemachom GMT Pomurjem in Mariborom v Murski Soboti, na igrišču z umetno travo prekinjena pri rezultatu 4:0, kajti v  56. minuti je prišlo do prekinitve električne razsvetljave. Za Beltinčanke so do prekinitve dosegle zadetke: Špela Kolbl, Anja Prša, Eva Potočnik in Tjaša Tibaut. Igralke Olimpije so v tem kolu kar s 13:1 premagale Ankaran, kar tri zadetke  je dosegla za Olimpijo njihova sedanja kapetanka Manja Rogan iz Murske Sobote.  Preostanek tekme med Telemachom GMT in Mariborom v času  34 minut bo na programu v četrtek 14. marca ob 16.30 v Bratoncih.

Odbojkarice Ljutomera so sinoči v  prvem kolu prve slovenske lige v zeleni skupini gostile II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika in dvoboj izgubile s 3:0.  Za Ljutomer so dosegle največ točk:  Nataša Anželj 9, Barbara Petek 8 in Sara Kutnjak  7 točk; pri Calcitu sta se odlikovali: Eva Zatković in Manja Jerala s po 12.točkami.

Drugi dan 6. turnirja v državnih strelskih ligah je   na 40 steznem strelišču v Črenšovcih nastopilo  144 strelcev. V prvi A državni ligi v streljanju s standardno zračno puško  je zasedla tretje mesto ekipa Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča v postavi: Robi Markoja, Tadej Žalik in Uroš Maučec. V prvi B državni ligi  so gospodarili pomurski strelci. Prvo mesto moštveno je osvojil Ljutomer z ekipo:  Antonija Kosi, Karlo Vrančič in Nuša Špindler, drugo je bilo Jezero iz Dobrovnika  z ekipo: Peter Šomogy, Franc Kološa in Franc Car. Na tretje mesto so se uvrstili Črenšovci  z ekipo: Domen Jarni, Žan Kelenc in Jure Sodja. V posamični konkurenci je  je zmagal Peter Šomogy iz dobrovniškega Jezera tretji  je bil  Mitja Černi iz Gančan.

V  Laškem so na mednarodnem  karate turnirju A skupine  med 498 karateisti iz 6 držav bili uspešni tudi ljutomerski karateisti. V katah je ekipa Ljutomera moštveno v postavi: Nuša Janžekovič, Taja Plohl in Hannah Vela Rauter zasedla drugo mesto.  V športnih borbah  sta Nuša Janžekovič in Sara Novak zasedli drugi mesti, Taja Plohl in Tija Janžekovič pa sta si priborili tretji mesti. Na peto mesto se je uvrstila Hannah Vela Rauter in na sedmo Nick Škoflanc, vsi karate sekcije ljutomerskega Partizana..

V 13.kolu prve ptujske medobčinske košarkarske lige Parkl so v Murski Soboti košarkarji Beltinec premagale Ruše ,ki so  druge na lestvici,  z rezultatom 62:57 in s to zmago so si Beltinčani zagotovili obstanek v prvi ligi.  Za Beltince so zadeli največ točk:  Leon Zver 21, Aleš Novak 11  in Jernej Ferčak 9 točk.