V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

12 marca 2019 Šport


Stari –  novi selektor slovenske članske nogometne reprezentance Matjaž Kek  je danes v Ljubljani   predstavil 22 nogometašev, ki jih je izbral za kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 21. marca v gosteh proti Izraelu in  24 marca v Stožicah proti Severni Makedoniji.  Med izbranci je tudi  Domjan Bohar iz Mačkovec, ki zdaj igra za poljskega prvoligaška Zaglebie pred tem pa je nastopal za prvoligaško Muro in Maribor.  Boharja so do reprezentance pripeljale odlične igre pri poljskem prvoligašu ,kjer je dosegel kar 6 zadetkov.

V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke Pariz – Nica  na 163,5  km dolgi progi  in v vetrovnem vremenu je kolesaril tudi Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše. Špilak  je v drugi etapi  zasedel 110.mesto, po dveh etapah pa je na  121. mestu .

Na Ptuju je bil prvi del  članskega državnega prvenstva v kickboksingu na katerem so tekmovali tudi člani Kickboksing kluba Pomurje z Mote.  V ful contactu sta postala državna prvaka  David Lukman v kategoriji do 81 kg in David Žibrat v kategoriji do 91 kg iz Kickboksing kluba Pomurje. V soboto 16.marca bo na programu še drugi del državnega prvenstva v tatami disciplinah.

V Ljubljani je bila podelitev priznanj Plesne zveze Slovenije za tekmovalne dosežke v letu 2018. Zlato plaketo je dobila Petra Rajh za naslov evropske prvakinje in tretje mesto na svetovnem prvenstvu med mladinkami v breakdancu. Srebrno plaketo  je dobila članska ekipa Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote za drugo mesto na svetovnem prvenstvu v postavi: David Copot, Petra Rajh, Filip Kovačič, Gal Vrbnjak , Elias Ljubec in Dejan Zečević.

V  2. državni bowling ligi  so v 6. kolu tekmovalci Bowling kluba Lendava s prvo ekipo premagali   samo ekipo Zagorja  s 716:619 kegljev. Po šestem kolu vodi na lestvici Kranj z 12.točkami, I. ekipa Lendave pa je na osmem mestu z dvema točkama. Med posamezniki je bil med tekmovalci iz Lendave najboljši  Dušan Radakovič, ki je podrl 1258 kegljev in se uvrstil na 18. mesto.

V Kamniku je bilo območno tekmovanje v dvoranskem balinanju – bocci na katerem so tekmovali tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. V posamični konkurenci je Bojan Poredoš uvrstil na drugo in Lara Tkalec na tretje mesto. Timotej Šoš, ki  je iz pomurskega društva prestopil  v ekipo Cirusa iz Kamnika pa se je uvrstil na 5. mesto.