Domov

Šport

14 marca 2019 Šport


Na 6. turnirju državnih strelskih lig v Črenšovcih je na 40 steznem strelišču v dveh dneh skupno nastopilo 424 strelcev iz vse Slovenije. Lep uspeh so dosegli pomurski strelci v prvi B državni ligi v streljanju s standardno zračno puško. Zmagala je strelska ekipa Ljutomera v postavi: Antonija Kosi, Nuša Špindler in Kondo Vrančič, drugi so bili tekmovalci Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika z ekipo: Peter Šomogy, Franc Kološa in Franc Car, na tretje mesto so se uvrstili Črenšovci z ekipo Domen Jarni, Žan Kelenc in Jure Sodja. Ljutomerčani in Črenšovci so se uvrstili prvo A državnostrelsko ligo, v kateri so v minuli sezoni tekmovali le turniški strelci. V posamični konkurenci se je v skupni uvrstitvi uvrstil na prvo mesto Peter Šomogy iz dobrovniškega Jezera, drugi je bil Mitja Černi iz Gančan in tretji Jure Sočič iz soboškega društva.

Tekmovalna komisija prve slovenske ženske nogometne lige je tekmo 13. kola med Telemachom GMT Beltinci in Mariborom, ki je bila v soboški Fazaneriji prekinjena v 56. minuti pri rezultatu 4:0 zaradi okvare reflektorjev, registrirala z doseženim izidom 4:0. Preostanek tekme je bil delegiran za danes ob 16.30, a so gostje iz Maribora sporočile, da ne morejo zagotoviti med tednom zadostnega števila igralk. Zoper Mariborčanke je podan predlog za disciplinski postopek. Na tekmi minulo nedeljo so za Beltinčanke dosegle zadetke: Špela Kolbl, Anja Prša in Eva Potočnik v prvem ter Tjaša Tibaut v drugem polčasu. Na lestvici vodijo Pomurke z 39. točkami pred Olimpijo, ki jih ima 30, na tretjem mestu pa imajo Mariborčanke 24 točk.

V četrti etapi mednarodne kolesarske dirke Pariz – Nica na razdalji 212 kilometrov je zmagal Danec Magnus Cort Nielsen, ki je za progo porabil 5 ur tri minute in 49 sekund. Med tremi slovenskimi kolesarji je bil prekmurski kolesar Simon Špilak član poklicne ekipe ruske Katjuše uvrščen na 68. mestu z zaostankom za zmagovalcem 6 minut in 55 sekund. V skupni uvrstitvi po štirih etapah je Simon Špilak na 75. mestu.

V Ljubljani je bila letna skupščina Plesne zveze Slovenije. V izvršni odbor sekcije za moderne tekmovalne plese je bil že tretji mandat izvoljen Dejan Zečevič iz Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote.

V Moravskih Toplicah je bil včeraj delovni posvet o pripravi dokumentov za Letniprogram športa v lokalni skupnosti po novem zakonu. Predstavnikom lokalnih skupnosti in športnih zvez iz Pomurja je pisne dokumente predstavil član komisije za pripravo teh dokumentov pri Olimpijskem komiteju Slovenije združenju športnih zvez Olaf Grbec. O posvetu, ki ga je pripravila regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije v Moravskih Toplicah, ki jo vodi Branko Recek, bomo več poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.