V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

15 marca 2019 Šport


ŠV Kranju so na  redni letni skupščini Letalske zveze Slovenije  podelili tudi  priznanja najboljšim športnikom v športnem letalstvu in letalskem modelarstvu za njihove dosežke v letu 2018. Med modelarji  sta dobila priznanji  za izjemne rezultate s prosto letečimi modeli  tudi Vladimir Sičov med člani in Žiga Tomašev med mladinci oba iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote.  Oba sta že uvrščena tudi v slovensko reprezentanco za tekmovanja v letu 2019.  Mladinska reprezentanca bo že konec julija odšla na evropsko prvenstvo v Prilep v njej pa bodo kar trije Pomurci: Žiga Tomašev in Martin Bencik oba iz Društva modelarjev Pomurja in Maj Habjanič iz Aerokluba Murska Sobota. V Makedoniji bo vodja slovenske  reprezentance Miha Lemut.

V organizaciji Zveze nogometnih trenerjev Varaždin  in Nogometnega center sever Hrvaške nogometne zveze so v Varaždinu pripravili izobraževanje nogometnih trenerjev na katerem je sodelovalo okrog 200 trenerjev iz Hrvaške in tudi iz Slovenije.  Med predavatelji je bil tudi slovenski članski selektor Matjaž Kek, ki je hrvaškim in gostujočim trenerjem predstavil  svoj pogled na delo nogometnega trenerja v prvoligaškem klubu.  Na izobraževalnem seminarju v Varaždinu je sodelovalo sedem trenerjev iz lendavske in štirje iz soboške trenerske organizacije.

V peti etapi mednarodne kolesarske dirke  Pariz – Nica je bila na programu dirka na čas na 25,5 km dolgi progi.  Najbolje se je odrezal Britanec Simon Yates, Simon Špilak iz ruske Katjuše se je uvrstil na 140. mesto. Po petih etapah je med slovenskimi kolesarji najboljši Simon Špilak na 88. mestu a z zaostankom 24 minut za vodilnim Poljakom Michalom Kwiatkowskim.

V 19.kolu območne kegljaške lige Podravja  je Prepolje v Mariboru premagalo II. ekipo Radenske  s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Dušan Pohovnikar 552, Oto Kos 517 in Borut Štiberc 509 kegljev. Pri Prepolju se  je odlikoval Franc Horvat, ki je podrl 551 kegljev. Na lestvici vodi Lendava z 32, točkami, II. ekipa Radenske je na 5. mestu z 22.točkami.

Namiznoteniški klub Sobota je pripravil po zaključku občinske namiznoteniške lige pripravil  še TOP turnir v posamični konkurenci.  Od prvega do šestega mesta so se uvrstili Mitja Županek iz ekipe BRDM, drugi je bil Vojko Gumilar iz ekipe TNT na tretje mesto se je uvrstil Zlatko Veselinović iz ekipe Spina. Četrti je bil Črtomir Just iz ekipa Alf peti  Ivan Trplan  iz ekipe TNT  in na šesto mesto  se je uvrstil Davorin Dervarič iz ekipe BRDM. V drugi skupini za uvrstitev od 7. do 12. mesta je zmagal Luka Žagar , drugi je bil Boris Žagar  oba iz Spina tretji  je bil Luka Šantavec iz Kroga. V ponedeljek  ob 18.30 bo v Murski Soboti še prvo uradno prvenstvo Mestne občine Murska Sobota, kjer za igralce pogoj da imajo prebivališče v soboški občini.