V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport

16 marca 2019 Šport


V prvi polfinalni tekmi  sklepnega turnirja srednjeevropske odbojkarske lige je v  avstrijskem Pliberku  v slovenskem derbiju ACH Volley iz Ljubljane  premagal Calcit Volley iz Kamnika s 3:0.  Za ACH Volley je k zmagi prispeval  9 točk tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote. Danes ob  19.30 bo finalna tekma za naslov prvaka med Posojilnico Dob in ACH Volleyem.

V  2. kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice je v Kopru ekipa Ankarana Hrvatinov premagala puconsko ekipo Roto Keme s 3:1. Pucončanke so dobile  proti gostiteljicam le prvi niz s 26:24. Preostala tekma  zelene skupine med  Swaty Zrečami  in Ljutomerčankami bo nocoj ob 19. v Zrečah.

V 16.kolu  2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so sinoči odbojkarice Sobote premagale Turbino iz Selnice s 3:0. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 20, Pia Puklavec 11, Katja Saje 10, Anja Kolmanič 7 in Kaja Marton 8 točk.

V 6. etapi mednarodne kolesarske dirke Pariz Nica je na 176,5 km dolgi progi zmagal 28 letni  Irec Sam Bennet. Med tremi slovenskimi kolesarji na dirki se je najbolje uvrstil  Simon Špilak iz ruske Katjuše, ki je z zaostankom 1,15 minute zasedel 54. mesto.

Na 4. pokalnem turnirju v modernih tekmovalnih plesih  v Ljubljani so člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote tekmovali v disciplini disco dance. Med članicami sta v parih zmagali Živa Horvat in Maja Ocvirk. V posamični konkurenci je zmagala  Ema Turnšek, druga je bila Živa Horvat in tretja Maja Ocvirk. Med mladinkami se je najbolje uvrstila Nuša Lah, ki je bila četrta, v kategoriji deklic pa se je na drugo mesto uvrstila  Kiara Vodišek.

V 9. kolu ženske košarkarske ekstra lige so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje   v Murski Soboti  premagale  ekipo Feliksa iz Zasavja z rezultatom 55:43. Za Pomurje so dosegle največ točk Simona Kuzma 20, Anita Horvat 8, Kiara Marinič in Alja Samec pa po 6 točk; pri gostjah je bila najbolj učinkovita Maša Holešek z 11 točkami. Po 9. kolu so Pomurke na lestvici  drugem mestu za ekipo Ledite iz Domžal. Jutri ob 16. bodo Pomurke v Murski Soboti  igrale še tekmo proti Kranjski Gori.

V Murski Soboti je bil 6. turnir druge državne lige severovzhod v streljanju z  zračno pištolo. Posamično je  zmagal  David Kekec iz Juršinec pred Rokom Bezjakom iz Ptuja oba sta zdela po 370 krogov na tretje mesto se je uvrstil Tomislav Vrečič iz soboškega strelskega društva s 369. krogi.  Moštveno so  zmagali Ptujčani, tretji  so bili na zadnjem turnirju strelci Murske Sobote v postavi: Tomislav Vrečič, Matej Plahut in Simon Serdt.

Strelsko društvo Graničar iz Domajinec je na streliščih na Cankovi in v Domajincih pripravilo  dve strelski tekmi za Jožefov pokal.

Na tekmi s standardno zračno puško je zmagal Mitja Černi  s 411,3. krogi drugi je bil Denis Verbančič s 403,8.krogi oba iz Strelskega društva Gančani na tretje mesto se je uvrstil Mirko Tenšek iz Janka Jurkoviča iz Vidma ob Ščavnici s 403,5.krogi. Moštveno  so zmagali Gančani pred Strelskim društvom Štefan Kovač iz Turnišča  tretji  so bili strelci Janka Jurkoviča.

Na tekmi s serijsko zračno puško  je posamično zmagal Denis Benko iz Domajinec s 376.krogi, drugi je bil Marjan Horvat iz Janka Jurkoviča  in tretji Martin Marič iz Domajinec oba sta zadela po 374 krogov. Moštveno so zmagali strelci Janka Jurkoviča iz Vidma ob Ščavnici drugi so bili Domajinci in tretji Ljutomerčani.

Na prvem turnirju  A skupine v rokometu za starejše dečke  so v Radencih mladi rokometaši Arconta premagali mariborski Branik z rezultatom 21:20. Pri Arcontu je Aljaž Breznik k zmagi prispeval 10 zadetkov.  V drugem srečanju sta se Arcont in Velika Nedelja razšla brez zmagovalca ob izidu 22:22. Za Arcont je  Aljaž  Breznik dosegel 6 zadetkov.