Domov

Šport

21 marca 2019 Šport


Na evropskem prvenstvu v Osijeku nastopa 600 strelcev iz 46 držav. Med udeleženci je s slovensko strelsko  reprezentanco tudi  16 letni Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota, ki je s standardno zračno puško v mladinski konkurenci zadel 612,3 kroge in zasedel posamično 34. mesto. Moštveno je mladinska reprezentanca Slovenije v kateri sta bila še  Luka Lukič in Nejc Klopčič iz Trzina s 1844. krogi zasedla osmo mesto.

Na strelskem svetovnem pokalu  v trapu v Acapulcu v Mehiki  sta Jasmina Maček in Boštjan Maček iz Bodonec, člana Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v mešanih  parih z novim državnim rekordom  s 144. zadetki zasedla 16. mesto. Strelci v Mehiki so bili izjemno razpoloženi saj so kar trije  mešani pari postavili nov svetovni rekord s 149. zadetki.

V 3. kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi za članice so odbojkarice  Ankarana Hrvatinov sinoči v Prlekiji premagale odbojkarice Ljutomera s 3:0. Za Ljutomerčanke so največ točk zadele: Valentina Kosi in Kaja Makoter po 10 ter Barbara Petek in Sara Kutnjak po 7; pri zmagovalni ekipi Ankarana Hrvatinov se je odlikovala Marina Čorić z 18. točkami.

Odbojkarice Roto Keme  so v zeleni skupini prve slovenske lige  v Puconcih gostile II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika; gostje so tekmo dobile z rezultatom 3:0. Za Roto Kemo so največ točk dosegle: Iva Škraban 16, Diana Oletič 11 in Ana Vilfan 10 tolk; pri gostjah je Eva Zatković k zmagi prispevala  20 točk.

V  12. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice  je Cinkarna Celje premagala Ilirijo iz Ljubljane z rezultatom 90:59. Za  Celjanke je k zmagi štiri točke prispevala tudi Blaža Čeh iz Rakičana nekdanja košarkarica Pomurja. Kranjski Triglav  je v gosteh premagal Maribor z rezultatom 80:65. Za Mariborčanke je največ točk zadela nekdanja igralka Pomurja Tina Cvijanović iz Murske Sobote in sicer kar 21.

V Murski Soboti je bila končana 8. sezona Pomurske gospodarske lige v bowlingu.  Med 14. ekipami je zmagala ekipa Avtobusnega prometa – servis AS, druga je bila ekipa Sončnice  in tretja Območna enota Zavarovalnice Triglav iz Murske Sobote.

Hokejski klub Moravske Toplice je opravil volilno skupščino kluba.  Člani kluba so za predsednika kluba  znova izvolili Jože Črnka, ki je v klubsko politiko vključen že od začetka delovanja kluba. Nalogo podpredsednika kluba bo opravljal  tudi v prihodnje Jožef Kranjec, finance bodo v rokah Roberta Bencika, športni direktor kluba bo  nekdanji predsednik Zveze za hokej na travi Slovenije Aleš Skalič; v  upravnem odboru kluba pa bodo delovali še: Aleks Vink, Alja Mesarič, Tanja Gjergjek in Primož Legenič.  V Moravskih Toplicah  imajo dve veliki želji in sicer da bi imeli  primerno hokejsko igrišče ki bi bila prepoznavni znak kraja in da bi lahko privabili k sodelovanju trenerja iz tujine kar bi dvignilo kvalitetno raven kluba.