V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

23 marca 2017 Šport


Na 14 steznem strelišču v Murski Soboti je bil včeraj  četrti zadnji krog državne lige v streljanju z zračno puško za paraplegike.  Moštveno je med osmimi ekipami   zmagalo  Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  v postavi:  Venčeslav Bezjak, Slavko Dunaj in Jožef Franc   pred Mariborom in Ljubljano z zlato para olimpijko Veselko Pevec. Posamično je med paraplegiki zmagal Franc Pinter iz Maribora pred Jožefom Francem iz soboškega društva. V konkurenci tetraplegikov je meril najbolj natančno  para olimpijec  Gorazd Tiršek iz Celja  pred Venčeslavom Bezjakom  in Slavkom Dunajem oba iz Murske Sobote.  V ženski konkurenci je zmagala Veselka  Pevec iz Ljubljane.   Paraplegiki Prekmurja in Prlekije so postali po štirih turnirjih tudi skupni zmagovalci državne lige za sezono 2016/2017.

V prvi četrtfinalni  tekmi končnice državnega prvenstva  so odbojkarji Calcita iz Kamnika, aktualni pokalni prvaki Slovenije,   pred domačimi gledalci premagali odbojkarje Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  z rezultatom 3:0. Soboški odbojkarji so  igrali  oslabljeni brez Aljoše Bogožalca; največ točk za soboško ekipo pa so na tekmi zadeli: Jakob Rojnik 15, Gorazd Flisar 7 in Jernej Detela 6 točk; pri Calcitu se je odlikoval Brazilec Maxon Pereira s 23. točkami. Druga četrtfinalna tekma bo  v soboto  25. marca ob 19.uri v Murski Soboti.

Na prvenstvu Slovenije v krosu so v Velenju nastopili tudi nekateri pomurski tekači. Najbolje se je med člani na 10 km dolgi progi uvrstil Dejan Preindl, ki je bil deseti. Med mlajšimi mladinkami je na 4 km dolgi progi bila deseta Zala Janža, oba iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.

Na 3. letošnjem turnirju v badmintonu za mlade igralce so v Ljubljani sodelovali tudi člani Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.  V kategoriji dečkov do 11 let se je uvrstil na 3. do 4. mesto Jakob Kiralj iz Lendave. Med dekleti starostne kategorije do 11 let je bila Iva Koša iz Lendave druga, srebrno medaljo pa je osvojila tudi v igri dvojic s Kajo Litrop iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Badmintonski klub Mladost iz Lendave pa se že pripravljajo na tradicionalno Srebrno žogico Lendave, ki bo na programu v  od petka 21. aprila do nedelje 23. aprila.

Spomladanski del tekmovanja so začeli   v dveh radgonskih medobčinskih ligah v malem nogometu. V prvi ligi je vodilno Lomanoše igralo 1:1 proti šesti ekipi  na lestvici Kapeli. Še ostali rezultati: Radenska Radenci – Baren Mele 0:1, Podgrad – Tiha voda Gornja Radgona 3:5, Šenekar Spodnji Ivanjci – Spodnja Ščavnica 4:3, Očeslavci – Bar Golob Lokavec 6:1 in Garfield Lutverci – Sirjaki Gornja Radgona 1:2. V drugi radgonski ligi malega nogometa so vodilni Črešnjevci premagali Stavešince z 1:0. Drugi na lestvici Stari hrast iz Zgornjega Konjišča je utrpel poraz od Polic s 5:4,  tretja na lestvici Negova pa je bila poražena od ekipe Zoro iz Zbigovec z rezultatom 3:1.