V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

22 marca 2019 Šport


Slovenska članska  nogometna  reprezentanca  je v izraelski Haifi pred okrog 12.000 gledalci  igrala z gostiteljsko reprezentanco Izraela  prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu  leta 2020  in po vodstvu z 1:0 ob koncu dosegla izid 1:1.  Za varovance  starega  in novega slovenskega selektorja Matjaža Keka je dosegel edini zadetek za Slovenijo Andraž Šporar. Za slovensko izbrano vrsti je od 85. minute dalje igral tudi Prekmurec Damjan Bohar.  Slovenska reprezentanca bo igrala drugo kvalifikacijsko tekmo v nedeljo ob 20.45 v Stožicah proti reprezentanci Severne Makedonije, ki je včeraj premagala  Latvijo s 3:1.

 V  prvi kvalifikacijski  nogometni tekmi elitnega dela kvalifikacij  za nastop na evropskem prvenstvu, ki poteka v Italiji v kraju Agliana  je ženska reprezentanca Slovenije  U – 17 igrala proti Danski 1:1. Za slovensko izbrano vrsto je dosegla zadetek Manca Suhoveršnik iz Radomelj, za izbranke selektorice  Tine Kelenberger pa so igrale tudi Pomurke: Albina Čizmazija, Luana Zajmi, Li Sofija Balažic  in Nina Kajzba.  Drugo tekmo bodo Slovenke igrale v nedeljo ob 15. proti gostiteljski reprezentanci Italije.  

V kvalifikacijski nogometni tekmi reprezentanc starostne kategorije U – 17 je v nemškem Obersteinu   Slovenija proti   Islandiji  utrpela poraz rezultatom 2:1. Edini zadetek za slovensko reprezentanco je dosegel Vanja Panič nogometaš Domžal. Celo tekmo  je igral za izbrance Aleksandra Radosavljeviča tudi Žiga Laci iz Turnišča član soboške Mure. Naslednjo tekmo bo reprezentanca igrala 23. marca ob 17.30 proti Belorusiji.

Slovenska ženska reprezentanca   kategorije U – 19 je v Sofiji dobila tudi drugo prijateljsko meddržavno tekmo proti Bolgariji tokrat z rezultatom 4:0. Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi Pomurke: Zala Meršnik, Kaja Korošec, Sara Agrež in v nadaljevanju še Neli Hofman m Špela Pernik in Eva Potočnik. En zadetek za slovensko izbrano vrsto je v 64. minuti dosegla tudi Ljutomerčanka Sara Makovec.

V  derbi srečanju prve avstrijske ženske nogometne lige  je vodilni St. Pőlten premagal  Sturm iz Gradca z rezultatom  4:1. En zadetek je k zmagi St. Pőltna prispevala tudi Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki zdaj igra za avstrijske  ligaške in pokalne prvake. Ns lestvici vodi  St. Pőlten s 30. točkami, Sturm iz Gradca ima na drugem mestu  24  točk.

Odigrani sta bili  nogometni tekmi  3. kola mladinskega pokala Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. Nogometaši Bogojine so presenetili vrstnike Mure z zmago 4:3, Veržej pa je premagal Križevce  iz Prekmurja  z 11:0.

V vnaprej odigrani odbojkarski tekmi 18. kola  3. slovenske lige, vzhod so Radenčani pod taktirko trenerja Igorja Prše  v gosteh premagali II. ekipo Hoč  s 3:0 in si že zagotovili naslov prvaka.  Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 12, Primož Horvat 11 in Nik Škrjanec 9 točk. II. ekipa  soboške Panvivte Pomgrada bo  tekmo 18. kola igrala  jutri ob  14. v Beltincih proti  II. ekipi Šempetra.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je na strelišču  v Murski Soboti pripravilo 4. sklepni turnir v streljanju z zračnim orožjem. Prvo mesto Zveze paraplegikov Slovenije   je  na domačem strelišču  osvojila prekmursko prleška ekipa v  postavi: Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Jožef Franc z novim moštvenim državnim rekordom 1122 krogov. Drugi so bili Celjan in tretji Koprčani.  Posamično je med paraplegiki zmagal Jožef Franc  iz prekmursko prleškega društva  s 371.krogi. Med tetrapelgiki je zmagal Slavko Dunaj s 378.krogi, drugi je bil  Leon Jurkovič s 373.krogi in tretji Franc Baum s 350.krogi, vsi iz prekmursko prleškega društva.

sdr