Domov

Šport

23 marca 2019 Šport


Slovenska mlada nogometna reprezentanca U – 19  je v prvem kolu elitnega dela kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v letu 2019  v Assnu na Nizozemskem igrala proti Španiji 1:1. Za slovensko reprezentanco je dosegel izenačujoči zadetek Oliver Kregar iz ljubljanske Olimpije. Za našo  reprezentanco  je igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja zdaj  član Maribora. Danes imajo Slovenci tekmo proti gostiteljski Nizozemski nato pa jih čaka še tekma proti Walesu.

V  uvodni tekmi 17.kola v prvi slovenski namiznoteniški ligi  je Inter Diskont na Ravnah premagal Kajuh Slovan z rezultatom 5:3. Za Korošce je dvakrat zmagal tudi Pucončan Mitja Horvat, ki je zdaj član koroške namiznoteniške ekipe.  Inter Diskont je na drugem mestu z 28.točkami, Kajuh Slovan pa na devetem z 8.točkami.

V uvodni tekmi 4. kola zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice so odbojkarice Grosupljega  v Prlekiji premagale Ljutomerčanke z rezultatom 3:0. Za  Ljutomer so zadele največ točk: Barbara Petek , Valentina  Kosi  in Nataša Anželj po 6 točk ter Sara Kutnjak 5 in Kaja Makoter 4 točke; pri gostjah se je odlikovala Helena Mijoč s 15.točkami.

V 17. kolu druge slovenske odbojkarske lige ,vzhod za članice  Sobota premagala Svolley iz Vuzenice z rezultatom 3:1. Za soboška dekleta, ki jih vodi Davorin Čeleš  so največ točk k zmagi prispevale:  Anja in Ana Kolmanič po 15 ter Pia Puklavec in Katja Saje po 10 točk Soboške odbojkarice so po nepopolnem 17. kolu na drugem mestu.

V Lendavi je bilo moštveno tekmovanje za pomurske osnovne šole v badmintonu.  Med ekipami z nelicenciranimi igralci je zmagala Osnovna šola Veržej z ekipo: Jureš, Senčar, Klemenčič in Škrget, druga je bila Osnovna šola III Murska Sobota v postavi: Rantaša, Žekš, Djuričič, Vereš in Toplak na tretje mesto  se je uvrstila Osnovna šola Križevci pri Ljutomeru v postavi: Pustinek, Vogrinec, Pajek, Filipič in Prijol. Vse tri osnovne šole so se uvrstile na finale državnega prvenstva ,ki bo 10. aprila v Medvodah. Med  licenciranimi igralci se je neposredno uvrstila na finale državnega prvenstva Dvojezična osnovna šola I Lendava.

V Murski Soboti je bil sinoči  letni občni zbor Atletskega kluba Pomurje, ki ima v svojih vrstah  105 članov.  Klub  vodi predsednik David Horvat. Na občnem zboru so najboljšim atletom in atletinjam za   tekmovalne uspehe in marljivost v letu 2018 podelili posebna priznanja, ki so jih dobili: med mlajšimi pionirji : Tvit Trajbarič, med pionirji: Maj Janža in Patrik Horvat med mladinci: Jure Šterman in Luka Kuzma in  med veterani Dejan Preindl. Med mlajšimi pionirkami je dobila priznanje  Klara Janža, med pionirkami Ela Roš, med mlajšimi mladinkami Zala Janža ,  med mladinkami: Ria Grof Sabina Kopun ter med članicami Urška Martinec. Za  40 let trenerskega delovanja v klubu je dobil posebno plaketo Tiberij Lebar.

V Murski Soboti je bila sinoči   skupščina klubov Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota na kateri je sodelovalo 18 delegatov, ki so z majhnimi pripombami sprejeli poročilo o delu zveze v letu 2018,ki jo vodi predsednik Danilo Kacijan.  Opozorili  so  da imajo klubi na območju zveze v svojih vrstah vedno manj mladih nogometašev, klube pa spremljajo tudi druge težave tako je članska ekipa Rotunde iz Sela izstopila iz tekmovanja podobno kot mladinska ekipa puconske Keme. Več  o skupščini klubov  bomo  na Murskem valu  poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na delavsko športnih igrah  Občine Lendava    je  v  Murski Soboti  na tekmi v bowlingu  nastopilo  šest ekip. Med člani je zmagala ekipa Gumi park Geza iz Lendave pred ekipo Bambus boys iz Lendave tretje pa je bilo Društvo upokojencev Lendava. Med članicami je bila najboljša Dvojezična osnovna šola II Lendava. Posamično je med  člani zmagal Stanko Pucko,ki je podrl 764 kegljev, drugi je bil Geza Gőmbőš s 711 in tretji Marjan Časar,ki je podrl 699 kegljev. Med članicami je zmagala Dina Rudaš s 506. pred Petro Tot s 440. in Izabel Horvath,ki je podrla 435 kegljev.

V počastitev praznika Občine Slovenska Bistrica so na 5. turnirju v steznem  kegljanju za paraplegike tekmovali tudi člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote.  V moški konkurenci se je prekmursko prleška ekipa  postavi: Franc Borovnjak, Ludvik Škraban, Anton Simonič in Dušan Slana uvrstila na tretje mesto zmagovalno ekipo Podravja in Ljubljano. Posamična sta se uvrstila na četrti mesti: Marta Janežič med članicami in Anton Simonič med člani.