V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

24 marca 2019 Šport


ŠJudo klub Lendava je  pripravil člansko državno prvenstvo v judu v moški in ženski konkurenci kjer je sodelovalo 91 judoistov.  Prvič se je zgodilo, da so pomurski tekmovalci osvojila dva članska naslova. V kategoriji do 73 kg je zmagal Adrian Gomboc iz Rakičana član Judo kluba Bežigrad, ki je  v finalu  premagal  Tima Toplaka. V kategoriji do 90 kg  je prvič postal članski državni prvak Narsej Lackovič iz Drakovec pri Mali Nedelji član ljutomerskega Partizana. V ženski konkurenci je bila druga v kategoriji do 48 kg Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava.  Med dekleti je bil Larisa Zver iz Kluba borilnih veščin peta v kategoriji do 57 kg.  Največje presenečenje na prvenstvu  je pripravila  Koprčanka Andreja Leški iz  Judo kluba Bežigrad, ki je bila v finalu  boljša od  olimpijske prvakinje Celjanke Tine Trstenjak v kategoriji do 63 kg.

V državnem  prvenstvu za mlajše kadete in kadetinje je v Lendavi  sodelovalo 176 tekmovalcev iz 36 klubov. Med mlajšimi kadeti  je postal državni prvak Jan Špilak iz  Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci, drugi je bil v svoji kategoriji Niko Kuzma iz ljutomerskega Partizana tretja mesta so si priborili: Nejc Kalamar iz Beltinec, Luka Žerdin iz Judo kluba Lendava in Rok Škrbenta iz Ljutomera. Med mlajšimi kadetinjami  je osvojila naslov državne prvakinje Urška Rižnar, druga je bila Sara Vrbančič obe iz Ljutomera in tretja Kaja Baler iz Beltinec.

Na 27. državnem prvenstvu v tradicionalnem karateju v Rušah so prekmurski  klubi med 130 tekmovalci  osvojili   14 medalj.  V katah so osvojili naslove  prvakov: Eva Grah, Renej Fujs, Emilija Malena Martinuzi in moštveno ekipa v postavi: Eva Grah, Nik Zrim in Tijan Grah ter ekipa: Renej Fujs, Emilija Malena Martinuzzi ter  Vladimir Januš vsi Karate kluba Tromejnik iz Kuzme in Lea Rituper iz Gornjih Petrovec. Druga mesta v katah so osvojili: Rijan Fujs, Eva Grah ter ekipa Gal Časar, Noah Rac in Lan Spačal vsi iz Tromejnika in Luka Pavlinjek iz Cankove ter Lea Rituper in ekipa: Maja in Maša Sukič in Nastja Potočnik vsi iz Gornjih Petrovec. Tretja  mesti so osvojili: Gal Časar,in Vladimir Januš iz Tromejnika  ter  Nastja Potočnik iz Gornjih Petrovec.

V borbah je na državnem prvenstvu v tradicionalnem karateju v Rušah  je zmagal Renej Fujs, druga sta bila Vladimir Januš in Emilija Malen Martinuzzi vsi iz Tromejnika.

V Tešnju  v Bosni in Hercegovini  so na mednarodnem tekmovanju v kickboksingu Balkania open 2019  med 628 tekmovalci iz 15 držav člani Kickboksing kluba Murska Sobota  osvojili tri medalje. Med člani je zmagal Tilen Djafić, med mlajšimi mladinci Jernej Horvat, drugi  je bil med člani Denis Červek. Na tekmovanju je bil Jernej Horvat izbran za najboljšega  tekmovalca med mladinci.

V 2. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane  so v zeleni skupini odbojkarji Panvite Pomgrada v gosteh premagali Hoče s 3:2. Za  soboško ekipo, ki je v dvoboju vodila z 2:0 so največ točk zadeli: Zlatko Pulko 21 ter Gorazd Flisar in Aljoša Bogožalec po 13 točk; pri Hočah je igral tudi Radenčan Urban Drvarič in dosegel dve točki.

V  18.kolu v 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada  v Beltincih premagala II. ekipo Šempetra s 3:0. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Dino Vinkovič 18, Blaž Grabar 8, Aljaž Brinar 6 ter Val Krajcar in Marko Stvarnik po 5 točk.  Radenčani so že med tednom premagali  II. ekipo Hoč s 3:0.

V 4. kolu prve  ženske odbojkarske lige je v zeleni skupini Swatycomet v Zrečah premagal    Roto Kemo  s 3:2,    Grosuplje je  premagalo Ljutomerčanke s 3:0.

V 17. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice  je Sobota premagala Svolley iz Vuzenice s 3:1. V 17. kolu  v  3. slovenski odbojkarski ligi vzhod za članice je Iniforest v Preboldu premagal Muranio iz Lendave s 3:2.

V drugi kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo je  reprezentanca Slovenije U – 17 v  nemškem Wormsu igrala 1:1 proti Belorusiji. Za slovensko reprezentanco je igral tudi Žiga Laci iz Turnišča član soboške Mure.

V prijateljski nogometni tekmi sta se v Zagrebu ekipa zagrebškega Dinama,  brez svojih reprezentantov in soboška Mura razšla ob rezultatu 2:2. Za Muro sta  po vodstvu Dinama z 2:0 dosegla zadetka:  Amadej Maroša in Nino Kouter.

V  17.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 sta obe pomurski ekipi ostali brez točk, rezultata: Vipoll Veržej – Brežice 1:3 in Drava Ptuj – Mura 3:0.

V 20. kolu 2. slovenske nogometne lige je Drava na Ptuju premagala Nafto 1903  z 2:0, danes ob 15. bo v Beltincih domača nogometna ekipa gostila novomeško Krko.

V 17. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so včeraj igrali takole:   Veržej – Radgona 2:0 in Črenšovci – Polana 2:0.

V prvi soboški medobčinski nogometni ligi sta v 17. kolu bila dosežena naslednja rezultata: veterani Mure – Cven 6:2 in Kema – Serdica Kleparstvo Šinko 3:0.

V 17.kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi je v Murski Soboti v prekmurskem derbiju  Kema premagala Soboto s 5:4. Za Soboto sta po dvakrat zmagala: Tomaž Roudi in Gaj Vidmar; za Kemo sta po dvakrat zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar ter v odločilnem dvoboju pri izidu 4:4 še Luka Norčič.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige  Logatec premagal Kemo s 5:3. Za Kemo je dvakrat zmagala Staša Matis in enkrat Ana Kovačec.

V 18. zadnjem kolu prve B slovenske kegljaške lige  za člane je Hidro v Medvodah premagal Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 559, Miko Steržaj 552 in Milan Kovačič 536 kegljev.  Radenska je zasedla 6. mesto z 19.točkami. Kegljavke Radenske  so na Ravnah premagale Fužinarja s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 565, Majda Kaučič 557, Sonja Tibaut 542 in Marika Kardinar 539 kegljev. Radenska je v prvi B ligi zasedla 2. mesto s 24.točkami.

V  21.kolu prve B slovenske rokometne lige je  Šmartno v Murski Soboti premagalo Pomurje z rezultatom 28:25. Za  Pomurje so dosegli največ zadetkov: Jan Osterc in Boštjan Žižek Cvetko po 7 ter Filip Bombek 5 zadetkov.

V 15. kolu druge slovenske rokometne lige je v Cerkljah ekipa: Cerklje /Radovljica premagala radgonski Arcont  z 42:31.  Za Arcont  je dosegel Matej Rojht 14 zadetkov, Boštjan Šijanec in Blaž Bratkovič pa sta dosegla po 4 zadetke.

V končnici 3. slovenske košarkarske lige je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala  vodilno ekipo Nove Gorice –  mladi  z 82:72. Za Radensko so največ točk k zmagi prispevali:  Nejc Juteršnik 20,  Merlin Zahaj 16 in Tilen Kukel 8 točk.

Na 4. strelskem tekmovanju za pokal Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča je  s standardno zračno puško med člani zmagal Robi Markoja iz domačega društva, drugi je bil Mitja Černi iz Gančan in tretji Samo Zelko s Tišine. Moštveno so zmagali Turniščani pred Ljutomerom in Tišinčani. V ženski konkurenci je zmagala Vesna Markelj iz Železnikov druga je bila Nuša Špindler in tretja Antonija Kosi obe iz Ljutomera.  V tekmi z zračno pištolo je zmagal Ludvik Pšajd iz Juršinec pred Markom Mlinaričem iz Turnišča. Moštven so zmagali  Juršinci pred Turniščani in Mursko Soboto.

Na 13. memorialu  Petra Zdovca v steznem kegljanju na Golovcu v Celju je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote zasedlo 6. mesto. Sočasno je bilo državno prvenstvo v kegljanju za veterane kjer je bil Franc Borovnjak tretji in Marta Janežič oba iz prekmursko prleškega društva –  peta.